Parlament
Política 14/02/2023

Armengol defensa la llei del 'només sí és sí' i retreu a la dreta les manifestacions de la sanitat

"On governa la dreta no es protegeixen els drets, i el dret a la salut és fonamental per a la ciutadania", ha afirmat en la sessió de control

1 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, aquest dimarts

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha remarcat aquest dimarts que la llei del 'només sí és sí' "era necessària", ja que "es venia de la sentència a 'la Manada', on s'havia de justificar que no havia consentit la relació, i ara això s'arregla". Armengol ha respost així a una pregunta del líder de Vox, Jorge Campos, criticant "les més de 400 rebaixes de condemnes" a Espanya, i amb un Tribunal Superior de Justícia (TSJIB) que sosté, segons Campos, que "la llei és més beneficiosa per al violador".

"Fa el de sempre, que és dramàtic: utilitzar el dolor de les víctimes per arreplegar quatre vots", ha retret Armengol. "En la defensa dels drets de les dones no són creïbles, ja que neguen el dret a l'avortament, l'existència de l'IBDona, critiquen els moviments feministes i neguen els agents de coeducació", ha afegit. Amb tot, Armengol ha reconegut "els efectes no desitjats, que s'estan intentant corregir", referint-se al degoteig constant de rebaixes de penes.

A més, així com ha fet també la consellera de Salut, Patricia Gómez, en algunes de les seves intervencions d'aquest dimarts, el Govern ha aprofitat les manifestacions del sector sanitari a Galícia, la Comunitat de Madrid (on governa el PP) i Castella i Lleó (amb una coalició de PP i Vox) per atacar el principal partit de l'oposició. "On governa la dreta no es protegeixen els drets, i el dret a la salut és fonamental", ha apuntat Armengol. Després que Campos l'acusàs de "supèrbia" per "no demanar perdó a les dones per la llei del 'només sí és sí'", la presidenta del Govern ha replicat que "Ayuso no s'asseu amb el sector sanitari".

stats