Turisme
Política16/09/2022

Armengol declara que no té "cap petició formal" per incrementar l'ITS

Aquest dijous es va saber que MÉS i Podem tenien intenció d'apujar el preu de l'ecotaxa amb vista al 2023

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha assegurat que no té "cap petició formal" envers la proposta d'apujar l'Impost de Turisme Sostenible a la pròxima temporada. Aquesta ha estat la seva resposta a un periodista, després que li hagin demanat per la notícia publicada aquest dijous, 15 de setembre, al diari Última Hora, sobre les intencions dels seus socis de Govern, MÉS i Podem.

Armengol ha recordat que els esforços "s'haurien de concentrar en el que és necessari", fent referència a ajudar les famílies amb les dificultats econòmiques que poden passar. "La tardor i l'hivern poden ser complicats i els he de donar suport", ha afegit.

Cargando
No hay anuncios

Així i tot, ha recalcat que ara es troben "en la fase d'elaboració dels pressupostos" per a l'any 2023. En aquest sentit, ha demanat "rigor".

Cargando
No hay anuncios

La Federació Empresarial Hotelera de Mallorca ha criticat que aquesta mesura no seria útil i només taparia "la incapacitat manifesta de les institucions que ens governen per gestionar els serveis públics i els fluxos de persones". "Mirar de cobrir i justificar els seus dèficits, penalitzant els visitants que s'allotgen a l'oferta reglada no és, en absolut, la solució", va concretar la vicepresidenta executiva, María José Aguiló.