Consell de Mallorca
Política07/09/2022

L'anunci del nou patrocini al Reial Mallorca reobre les ferides en el Pacte del Consell

La vicepresidenta de la institució, Bel Busquets, acusa el PSOE d'actuar amb "unilateralitat": "No permet la bona salut del govern insular"

PalmaEl Consell de Mallorca havia anunciat aquest dimecres en un comunicat que havia trobat la fórmula jurídica per mantenir el patrocini al Reial Mallorca, deslligant-lo de la promoció turística. En un principi, s'havia acordat incloure dins el patrocini també l'Atlètic Balears, l'altra societat anònima esportiva de Mallorca, vinculant-ho tot "a la difusió més àmplia dels valors de l'esport i la societat mallorquina", i augmentar així les subvencions a clubs de primera categoria d'esports com el futbol sala i el bàsquet.

Així i tot, el que semblava el tancament de la crisi oberta entre el PSOE i els socis del Pacte pel patrocini inicial, relacionat amb la promoció turística, es torna a obrir. MÉS per Mallorca, a través de la vicepresidenta del Consell, Bel Busquets, ha acusat els socialistes poques hores després de l'anunci fet pel Consell d'actuar "de manera totalment unilateral".

Cargando
No hay anuncios

"No hem estat informats en el consell executiu, s'ha fet cinc minuts abans de sortir i se'ns ha explicat i donat com a fets consumats", ha criticat Busquets. "Estam totalment en contra d'avalar un pacte fet a un despatx entre el PSOE i una entitat privada", ha afegit. MÉS i Podem són contraris a destinar doblers de manera directa a les dues societats anònimes esportives de Mallorca, i els ecosobiranistes mantenen la seva posició que "qualsevol patrocini s'ha de fer de manera pública, oberta i seguint criteris objectius".

Fins i tot, la vicepresidenta del Consell de Mallorca ha parlat de "xantatge" i que el fet d'actuar amb "el mateix modus operandi que a principi d'agost no permet la bona salut del Pacte". Els ecosobiranistes critiquen que el PSOE posi com a "contraprestació" el suport al patrocini al Reial Mallorca i l'Atlètic Balears a canvi del suport a altres clubs esportius, com el Palma Futsal i el Vòlei Palma.

Cargando
No hay anuncios

En un principi, la nova fórmula de patrocini s'havia de debatre en un ple extraordinari la setmana que ve, però fons de MÉS ja han apuntat que, "si no hi ha acord, no s'ha de convocar un ple per prendre una decisió". El partit està valorant en aquests moments la situació, però la confiança entre els socis del Pacte sembla que s'ha tornat a trencar.

La fórmula jurídica

La fórmula jurídica era el principal entrebanc, com va explicar l'ARA Balears, per arribar a un consens sobre com mantenir el patrocini al Reial Mallorca. La institució insular ha aclarit que, en un principi, els dos milions d'euros sortirien d'una modificació de crèdit, que s'hauria de debatre en el pròxim ple del Consell, que previsiblement es farà la setmana que ve amb caràcter extraordinari. Així i tot, la posició de MÉS deixa enlaire la celebració del ple en aquests moments.

Cargando
No hay anuncios

Simultàniament, el conseller de Transició, Turisme i Esports, Andreu Serra, iniciarà ara una ronda de contactes amb els responsables dels diferents clubs esportius més representatius de Mallorca per explicar aquesta mesura. La gran incògnita és, si surt endavant l'anunci fet aquest dimecres, l'aportació que farà l'Ajuntament de Palma i el Govern, tenint en compte que el nou patrocini quedarà deslligat de la promoció turística, que era el requisit pel qual abans les dues institucions es van inclinar per completar la partida d'1,8 milions d'euros.