Política 13/05/2019

Antoni Diéguez: "Si un govern té majoria absoluta, usar el decret llei és altament abusiu"

El president del Consell Consultiu de les Illes Balears assenyala que "les responsabilitats patrimonials són els expedients que més resol aquest òrgan"

Ara Balears
1 min
Antoni Diéguez, en una imatge d'arxiu

PalmaEl president del Consell Consultiu de les Illes Balears, Antoni Diéguez, ha manifestat aquest dilluns al programa 'Al Dia' d'IB3 que, "si un govern té majoria absoluta, usar el decret llei és altament abusiu. Per contra, un govern en minoria, quan fa un decret llei, no genera un problema democràtic. Tots els grups parlamentaris poden dir la seva i incloure-hi esmenes".

Diéguez ha repassat diverses qüestions que afecten el Consell Consultiu, i ha destacat que "les responsabilitats patrimonials són els expedients que més resol el Consultiu". A més, respecte dels dictàmens i decrets que han duit a terme, el president d'aquest òrgan ha exposat que les qüestions d'incosnnstitucionalitat plantejades a la Llei d'habitatge han estat resoltes han estat resoltes mitjançant el decret i ha afegit que "la llei del govern ha tingut dictamen del Consultiu". Pel que fa als decrets, Diéguez ha assegurat que "un dels més coneguts ha estat el de la posidònia".

Quant a la funció i la necessitat d'existència del Consultiu, el seu president ha assenyalat que "sense el Consell Consultiu es perd qualitat legislativa. És bo per als ciutadans que existeixi aquest control". Per altra banda, Diéguez ha reconegut que tenen la intenció de canviar la seva seu i traslladar-se "a l'edifici d'Higiene, al centre de Palma".

Diéguez, que va deixar el seu càrrec de diputat del PSIB-PSOE l'any 2015, ha reconegut que troba a faltar la primera línia política, però declara que "s'han de tancar els cicles, ha d'entrar gent nova i hi ha d'haver rotació".

stats