Política 18/08/2016

Puigdemont es reunirà amb la CUP l'última setmana d'agost

Anna Gabriel admet que els cupaires no tenen "res a retreure" al president de la Generalitat però reivindica la inclusió del RUI en el full de ruta

Ara
2 min
Puigdemont es reunirà amb la CUP l'última setmana d'agost

BarcelonaL'última setmana d'agost, la que portarà als primers dies de setembre, és la data escollida pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per trobar-se amb la CUP per abordar la qüestió de confiança del 28 de setembre. En una entrevista de TV3, la diputada de l'esquerra anticapitalista Anna Gabriel ha explicat que a falta de concretar la data exacta ja han pactat que sigui aquella setmana el moment en què es trobin per primer cop.

Com en les últimes setmanes, la diputada cupaire ha rebutjat centrar el debat en la qüestió de confiança perquè suposa "abaixar el llistó" d'un debat que ha de servir per dibuixar com ha de ser el final de legislatura i com s'ha de definir el full de ruta. En aquest sentit, ha subratllat que la CUP reivindica la inclusió d'un referèndum unilateral d'independència tot i els dubtes que ha expressat aquest mateix dijous el líder de Junts pel Sí, Jordi Turull.

Segons Gabriel, aquest serà el factor clau que guiarà l'actuació de la CUP més enllà d'altres aspectes com els pressupostos. Per això, ha demanat que la qüestió de confiança serveixi per "consolidar el tram final de la legislatura i dibuixar un moment d'expressió democràtica màxima". Tanmateix, ha confiat que la negociació arribi a bon port.

"No hi ha motius per acabar la legislatura de forma anticipada, però hi ha més motius que mai per generar una pista de solució al conflicte amb l'estat espanyol", ha opinat, i ha assegurat que en cap moment la CUP qüestiona la figura de Puigdemont. "Com a president de la Generalitat no tenim res a retreure-li", ha admès.

Pel que fa als pressupostos, ha defensat que han d'abandonar l'escenari autonòmic, i ha recordat que en el cas dels comptes de 2016 la CUP va presentar esmena a la totalitat perquè alguns dels elements que consideraven imprescindibles no hi apareixien i "alguns elements d'ingressos i despeses ja no eren modificables".

stats