Política12/02/2019

L'ANFAC creu que la Llei de canvi climàtic de les Balears és "discriminatòria"

La patronal ha assegurat que aquesta llei no permetrà entrar a les Illes amb els seus vehicles a prop de 320.000 ciutadans europeus

Ara Balears

PalmaLa patronal de fabricants de vehicles ANFAC creu que la Llei de canvi climàtic i transició energètica de Balears aprovada aquest dimarts és "discriminatòria" per als ciutadans europeus que vulguin accedir amb els seus vehicles a les Illes.

En declaracions a Efe, l'Associació Espanyola de Fabricants de Vehicles i Camions (ANFAC) ha afirmat que l'aprovació d'aquesta llei, que impedirà circular els vehicles nous dièsel l'any 2025 i benzina el 2035, genera una "situació inèdita", en prohibir una tecnologia específica com els motors de combustió.

Cargando
No hay anuncios

La patronal també ha assenyalat que prohibeix els vehicles nous i no els vells, que són els principals responsables de la contaminació i les emissions, de manera que allò que s'aconsegueix és l'"efecte contrari", i en comptes de rejovenir el parc, el que es farà serà envellir-lo.

Per a l'ANFAC, la llei també és "discriminatòria", ja que a partir d'aquestes dates no permetrà entrar a les Balears amb els seus vehicles als prop de 320.000 ciutadans europeus que anualment arriben a l'illa en ferri.

Cargando
No hay anuncios

L'associació ha assegurat que continuarà treballant a escala europea i estatal perquè els efectes "perniciosos" d'aquesta mesura no es mantinguin en el temps i que continuaran presentant informació addicional als organismes pertinents.

L'associació va presentar una denúncia el gener passat davant el Consell de la UE sobre la Unitat de Mercat i la Comissió Europea (CE) per aquesta mateixa llei, que llavors estava en tràmit, respecte de la qual va sol·licitar a la CE que inicias un procediment per infracció del dret de la Unió Europea.