Política 03/02/2022

Alaior ha atorgat 23 llicències per instal·lar energia solar des de final del 2020

La bonificació màxima és de 300 euros anuals de la quota

Iván Martín
1 min
Una instal·lació fotovoltaica d'Alaior.

ALAIORL'Ajuntament d'Alaior ha atorgat un total de 23 llicències per instal·lar plaques fotovoltaiques en el municipi d'ençà de l'aprovació de la nova ordenança a final del 2020. Aquestes instal·lacions han representat un estalvi per als ciutadans d'11.000 euros en la bonificació de l'IBI.

El Consistori va modificar l'ordenança per bonificar fins a un 50% durant tres anys aquest impost als habitatges on s'implanten sistemes d'energia solar, amb l'objectiu d'impulsar la instal·lació d'energies renovables. La bonificació màxima és de 300 euros anuals de la quota, i en cap cas es pot excedir el 60% del cost total de l'actuació.

Els requisits que exigeix l'Administració són que les instal·lacions elèctriques dels habitatges dels immobles plurifamiliars igualen o superen els 300 wp i els habitatges unifamiliars una potència mínima d'1 kWp.

La reducció ha de sol·licitar-la l'interessat en un termini màxim de sis mesos posteriors a la instal·lació, acreditant la corresponent llicència d'obres i la declaració responsable o comunicació prèvia, així com el certificat de finalització de les obres.

stats