Política03/02/2022

Alaior ha atorgat 23 llicències per instal·lar energia solar des de final del 2020

La bonificació màxima és de 300 euros anuals de la quota

Iván Martín

ALAIORL'Ajuntament d'Alaior ha atorgat un total de 23 llicències per instal·lar plaques fotovoltaiques en el municipi d'ençà de l'aprovació de la nova ordenança a final del 2020. Aquestes instal·lacions han representat un estalvi per als ciutadans d'11.000 euros en la bonificació de l'IBI.

El Consistori va modificar l'ordenança per bonificar fins a un 50% durant tres anys aquest impost als habitatges on s'implanten sistemes d'energia solar, amb l'objectiu d'impulsar la instal·lació d'energies renovables. La bonificació màxima és de 300 euros anuals de la quota, i en cap cas es pot excedir el 60% del cost total de l'actuació.

Cargando
No hay anuncios

Els requisits que exigeix l'Administració són que les instal·lacions elèctriques dels habitatges dels immobles plurifamiliars igualen o superen els 300 wp i els habitatges unifamiliars una potència mínima d'1 kWp.

La reducció ha de sol·licitar-la l'interessat en un termini màxim de sis mesos posteriors a la instal·lació, acreditant la corresponent llicència d'obres i la declaració responsable o comunicació prèvia, així com el certificat de finalització de les obres.