Política 25/02/2019

L'Ajuntament de Maó defensa davant el Defensor del Poble el reglament d'usos lingüístics

Els serveis jurídics han assenyalat que el fet que el reglament intern d'usos lingüístics garanteixi l'ús habitual del català no representa cap discriminació del castellà

Ivan Martín
1 min
L'equip de govern de Maó manté el seu posicionament i considera que el reglament s'ajusta a normativa.

MaóL'Ajuntament de Maó ha reiterat al Defensor del Poble que el reglament intern d'usos lingüístics encaixa, en tota la seva integritat, a l'ordenament jurídic vigent. En la seva resposta, després del nou requeriment de Francisco Fernández Marugán, la institució governada per Ara Maó i el PSOE deixa clar que, en cap cas, s'està vulnerant la normativa. Cal dir que, a les últimes setmanes, el Partit Popular ha emprat el toc d'atenció del Defensor del Poble per criticar les formacions que mantenen el pacte de govern, especialment per pressionar el PSOE.

La resposta elaborada pels serveis jurídics municipals posa de manifest que l'Ajuntament reconeix que la recomanació del Defensor del Poble, relativa a modificar el document amb una revisió profunda per garantir el dret d'opció lingüística pels ciutadans de Maó, és susceptible de debat, però correspon a l'ordenament jurídic actual. La institució ha assegurat que garanteix tots els drets lingüístics i recorda que compleix amb la Llei de normalització lingüística i el Decret aprovat pel Govern balear sobre l'ús de les llengües oficials a l'administració autonòmica.

D'altra banda, els serveis jurídics han assenyalat que el fet que el reglament intern d'usos lingüístics garanteixi l'ús habitual del català a les actuacions i comunicacions del consistori, no representa cap discriminació, ja que també preveu l'ús del castellà, sempre que la normativa ho exigeix.

stats