Política23/07/2019

Esteban demana a Sánchez que doni "un pas flexible endavant" i accepti que no té majoria absoluta

El diputat lamenta que Sánchez demani l'abstenció d'aquells "que li han dit mafiós", en referència al PP i Cs

Germán Aranda

Madrid[Segueix aquí en directe el minut a minut de la investidura]

El portaveu del PNB al Congrés, Aitor Esteban, ha exposat en la segona jornada del debat d'investidura la intenció del PNB d'abstenir-se avui a la votació per fer president Sánchez, del qual ha criticat que no hagi fet moviments per convèncer els que han de donar-li els seus vots. Esteban ha demanat a Sánchez que doni "un pas flexible endavant" i accepti que no té majoria absoluta i que, per tant, no demani "una mera adhesió" al que decideixi, sinó que busqui la complicitat de Podem i dels altres partits que han de votar-hi a favor o abstenir-se.

El candidat a la presidència, Pedro Sánchez, ha defensat el seu intent de convèncer el PP per abstenir-se per responsabilitat", a la qual cosa Esteban ha assegurat que fent-ho "s'ha avançat en el temps al dia després de ser investit, quan s'entra a les polítiques concretes". Segons Esteban, en aquestes sessions pertocava a Sánchez acostar-se a la majoria buscant complicitat amb Podem o el PNB i Esquerra. El socialista ha respost: "Ja he escollit Podem com a soci preferent"

Cargando
No hay anuncios

S'ha adreçat al líder de Cs, Albert Rivera, per dir que quan el veu també imagina "una banda", però "de mariatxis" i s'ha mostrat "sorprès" pel fet que Sánchez fos tan insistent en demanar l'abstenció "dels que l'han dit mafiós", en referència als durs retrets de Rivera i Casado, del PP i Cs, que creu que s'han posicionat com a "irreconciliables" rivals de Sánchez. Esteban ha lamentat que Sánchez no els hagi trucat "en les últimes setmanes" i hagin donat per fet que votarien a favor de Sánchez. "Quina contradicció! Tant de patriota aquí i se'ns suposa més responsabilitat a nosaltres, els de la banda", ha ironitzat Esteban.

"L'abstenció de la dreta no resol el problema. La seva oposició al diàleg enquistaria els problemes que cal afrontar", ha avisat Esteban a Sánchez per mostrar el seu rebuig a la demanda del líder del PSOE al PP i Cs perquè s'abstinguin. D'altra banda, "una nova convocatòria electoral demostrarà que els dirigents actuals no poden assumir responsabilitats de govern", ha advertit el dirigent del PNB.

Cargando
No hay anuncios

El PNB ha exigit arribar a acords amb celeritat per donar resposta a les demandes de les comunitats autònomes. "No es fan polítiques des de fa setmanes", ha lamentat Esteban.