Política 22/10/2019

Els nous estatuts de l'Agència de la Biosfera atorguen la presidència a Susana Mora

També es crearà la Junta d'Alcaldes i Alcaldesses de la Reserva

Ivan Martín
2 min
El ple del Consell ha aprovat els nous estatuts de l'Agència Reserva de la Biosfera de Menorca.

MaóEl Consell de Menorca ha aprovat els nous estatuts de l'Agència Menorca Reserva de la Biosfera, l'organisme que depèn de la institució insular encarregat dels projectes de Menorca i que impulsa el compliment dels objectius del programa MaB de la Unesco.

Entre les principals novetats, els nous estatuts estableixen que la presidència de l'Agència sempre serà exercida per la presidència del Consell de Menorca, cosa que atorga a l'organisme unitat d'acció i coordinació en el seu lideratge. Així mateix, es crea la vicepresidència, que haurà d'exercir el conseller encarregat de gestionar matèries relacionades amb el medi ambient. Així, la presidència de l'Agència, passa d'aquesta a la presidenta, Susana Mora, i la vicepresidència a la consellera de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Maite Salord.

Una altra de les novetats és el reforç de l'òrgan col·legiat que s'encarregarà de la direcció i impuls de l'Agència. Aquest, anomenat Consell Rector de l'Agència, ve a substituir l'antic Consell d'Administració, i en formaran part la presidència i la vicepresidència de l'Agència, els consellers executius del Consell i un alcalde o alcaldessa en representació dels municipis de Menorca.

Cal destacar també la creació de la Junta d'Alcaldes i Alcaldesses de la Reserva, òrgan amb funcions d'informació, coordinació i consultiva entre l'Agència i les vuit alcaldies de l'illa per desenvolupar aquells projectes del Pla d'Acció de la Reserva impulsats des dels municipis.

Pel que fa al Consell Social i el Consell Científic de la Reserva, tots dos organismes ja existents a l'Agència, se n'amplia la composició i se'n concreten les funcions. En el Consell Social de la Reserva es dona entrada a representants de l'Administració General de l'Estat, de la Conselleria de Medi Ambient del Govern balear i representants d'altres entitats públiques i privades. En el Consell Científic de la Reserva es preveu la incorporació, entre d'altres, de dos tècnics de la màxima institució insular. En ambdós òrgans es considera també necessari donar entrada a dos representants de les associacions de directors dels centres d'Educació Infantil, Primària i Secundària de Menorca, atesa la rellevància que es pretén donar a l'educació per a la sostenibilitat.

stats