Política 14/04/2023

Acord 'in extremis' entre Gent per Formentera i el PSIB per una candidatura unitària

Esquerra Unida ha decidit aixecar-se de la taula de negociació, però no presentarà cap llista per no dividir el vot de l'esquerra

2 min
Alejandra Ferrer i Sílvia Tur

PalmaGent per Formentera (GxF) i el PSIB han arribat a un acord in extremis aquest divendres per presentar una candidatura unitària a les eleccions autonòmiques del 28 de maig. El límit per presentar coalicions era la mitjanit d'avui, i gent de la màxima confiança de Francina Armengol, com el secretari d'Organització, Cosme Bonet, s'havien desplaçat fins a l'illa pitiüsa per desbloquejar l'acord. A més, també han acordat que Sílvia Tur serà la candidata i, en principi, ocuparia l'escó durant els quatre anys de legislatura.

Segons ha declarat a l'ARA Balears el coordinador d'Esquerra Unida a Eivissa Formentera, Artur Parrón, la formació queda fora de l'acord i aquest dijous es va aixecar de la taula. Perquè les negociacions fossin fructíferes, reclamaven un candidat o candidata de consens i que fos per als quatre anys de legislatura –en aquesta legislatura n'hi ha hagut tres, un de cada formació. "Com que vèiem que no hi havia consens, vàrem decidir no participar-hi", ha destacat.

Així i tot, Esquerra Unida no presentarà una llista alternativa "per coherència", ja que "no volem dividir el vot a l'esquerra". Totes les enquestes marquen, pràcticament, un empat tècnic entre el bloc de l'esquerra i la dreta a les eleccions, i el diputat de Formentera, on per un sol vot es pot guanyar l'escó, pot esdevenir clau. D'aquí la importància que el PSIB i GxF hagin arribat a un acord, i que Esquerra Unida, tot i no estar dins, aposti per no presentar una candidatura pròpia. Per la seva banda, el PP es presenta amb Compromís per Formentera sota la marca Sa Unió de Formentera.

"Ens sentim molt satisfets per l’acord que hem assolit les dues formacions polítiques. Un acord que beneficiarà el conjunt de la ciutadania de Formentera i que permetrà continuar defensant la nostra illa i les nostres necessitats i reivindicacions", ha declarat Sònia Cardona, de GxF. "Aquesta coalició garanteix el manteniment de les polítiques progressistes desenvolupades els darrers vuit anys, no només a Formentera, sinó arreu de les Balears", ha afegit el secretari general de l'agrupació socialista de l'illa, Rafa Ramírez.

stats