Vox es nega a signar l'ampliació del Pacte Balear per la Infància

Tots els partits, excepte la formació d'extrema dreta, ratifiquen la inclusió d'aspectes vinculats a Objectius de Desenvolupament Sostenible i l'Agenda 2030

Tots els partits polítics que integren el Parlament balear, excepte Vox, han signat aquest dimarts l'ampliació del Pacte Balear per la Infància, el qual està promogut per Unicef i es va signar inicialment el 13 de novembre del 2013. L'addició que s'ha subscrit aquest dimarts incorpora els Objectius de Desenvolupament Sostenible i l'Agenda 2030, a més de desenvolupar aspectes recollits en la Llei balear de l'atenció i els drets de la infància i l'adolescència. 

El document estableix eixos transversals i àrees prioritàries en relació amb el compliment dels drets dels infants basats en la lluita contra la pobresa, l'equitat, l'educació, la salut, la promoció de la participació infantil i adolescent, la lluita per eliminar la violència contra la infància i l'efectivitat de la protecció.

Fonts de Vox han explicat que la negativa del partit d'extrema dreta és perquè "el text està tancat i no hem pogut fer-hi aportacions". A més, des de Vox es critica que el document "no diu res sobre la lliure elecció de llengua i de centre educatiu, ni tampoc de les famílies nombroses". També es censura que es parli "d'infants trans", perquè "aquesta qüestió hauria de ser per a majors d'edat".

EDICIÓ PAPER 21/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF