Política 10/10/2019

Només Vox vota en contra de la declaració d'emergència climàtica al Consell de Mallorca

La formació d'extrema dreta ha negat que l'escalfament global sigui causat per l'ésser humà

K. O.
1 min

PalmaEl Consell de Mallorca ha declarat aquest dijous l'estat d'emergència climàtica a l'illa, i només Vox hi ha votat en contra després de negar que l'escalfament global sigui causat per l'ésser humà. De fet, el conseller de la formació d'extrema dreta, Antoni Gili, ha qualificat aquesta atribució d'"ecolocura" i una mostra més del "marxisme cultural" per posar fi al capitalisme.

Durant el ple han intervingut la plataforma Ponent-Potent, la Federació d'Associacions de Veïns de Palma i el GOB per donar suport a la declaració del Consell, però totes han advertit que pot quedar en una declaració d'intencions, i per això han demanat que es facin mesures "reals". A més, la plataforma Ponent-Potent ha anunciat que el 17 de novembre organitzaran una "marxa pel clima a Palma" per demanar la protecció de camins públics, la neteja de torrents i de la mar, a més del desmantellament de les torres d'alta tensió de Son Quint i que no es torni a obrir la pedrera d'Establiments.

La consellera executiva de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha afirmat que la declaració serveix per "explicitar" la problemàtica climàtica i que la creació d'una comissió específica per tractar això organitzarà les mesures per lluitar contra l'escalfament global a Mallorca.

stats