Política 25/02/2020

El Parlament demana l'augment del plus d'insularitat per a treballadors de l'Estat

Aquest complement salarial és actualment d'entre 50 i 100 euros

Ara Balears
1 min
El ple del Parlament, en una imatge d'arxiu

PalmaEl Parlament ha aprovat aquest dimarts per unanimitat una iniciativa de Ciutadans perquè el govern espanyol "revisi de manera immediata" i augmenti el plus d'insularitat dels treballadors públics de l'Estat a les Balears i l'equipari amb els de les Canàries, Ceuta i Melilla.

Aquesta mesura, que també afecta els policies nacionals i guàrdies civils que treballen a l'Arxipèlag, assenyala que l'elevat cost de vida a les Balears no està prou compensat amb l'actual plus d'insularitat". A més, també planteja que els governs balear i espanyol negociïn que la indemnització per residència s'inclogui en el REB.

La diputada de Ciutadans, Patricia Guasp, ha defensat la necessitat d'aquesta proposició no de llei (PNL), perquè el plus d'insularitat està "completament desfasat i no està actualitzat" respecte del cost de la vida a les Illes.

Aquest plus, ha explicat, és d'entre els 50 i 100 euros com a màxim, segons la categoria dels funcionaris, fet que Guasp ha considerat un "greuge comparatiu" respecte de les Canàries, Ceuta i Melilla. A les illes menors de les Canàries, aquest plus és cinc vegades major que a Eivissa i Menorca –la diferència pot arribar als 350 euros mensuals, més de 4.000 a l'any.

stats