Política 02/05/2018

El Parlament mostra el seu suport a la tasca humanitària dels bombers sevillans a l'illa de Lesbos

Els voluntaris estan pendents d'una causa per afavorir la immigració il·legal a Grècia

J. R./efe
1 min
Grup de refugiats desembarcant en arribar a l'illa grega de Lesbos. GIORGOS MOUTAFIS / REUTERS

PalmaEl Parlament de les Illes Balears ha aprovat aquest dimecres per unanimitat el suport als bombers sevillans Manuel Blanco, José Enrique Rodríguez i Julio Latorre per la seva tasca humanitària i el seu treball de rescat i salvament a l'illa grega de Lesbos. Tots tres són membres de Proemaid, una associació sense ànim de lucre formada per professionals d'emergència que treballen de manera voluntària i altruista. A més, el Consell de Mallorca ha concedit recentment el Premi Jaume II a aquesta entitat.

Els tres bombers varen ser detinguts el gener del 2016 per la guàrdia costanera grega i posats a disposició judicial per un presumpte delicte de tràfic de persones. Amb ells, també varen ser arrestats dos voluntaris danesos de l'ONG Team Humanity.

A la seva declaració d'avui, el ple del Parlament reconeix la utilitat i el caràcter humanitari de l'ONG Proemaid, que contribueix a les tasques de salvament de dones, homes i nins en "circumstàncies extremes". Per això, assegura la cambra legislativa a la seva declaració, aquesta ONG “no és mereixedora de la criminalització” que pateix. Finalment, el ple del Parlament demana també que les administracions prestin l'assistència jurídica i diplomàtica necessària per demostrar la innocència d'aquests tres bombers.

stats