Política 20/08/2019

El Seminari Nou serà l’alberg temporal dels ocupants de l’'Open Arms'

Els migrants podrien arribar a Palma entre diumenge vespre i dilluns al matí

Ara Balears
2 min
El vaixell Open Arms, a tocar de Lampedusa. Des d'aquest dimecres té permís per entrar en aigües italianes

PalmaLa Conselleria d'Afers Socials ha informat que el Seminari Nou serà l'alberg temporal dels ocupants de l''Open Arms', que podrien arribar al port de Palma entre el diumenge vespre i el dilluns dematí. Segons la consellera Fina Santiago aquest és un bon espai, ja que té "moltes habitacions, banys, cuina i espais comuns. A més, ara mateix no està ocupat i no afectarà altres espais comunitaris possibles."

Aquesta decisió arriba després que el Govern de les Illes Balears i el Bisbat hagin arribat a un acord per habilitar l'espai de manera provisional. A més, aprofitant que l'alberg de la Victòria a Alcúdia està tancat s'utilitzaran els seus matalassos, llits, roba de llit i mobiliari del menjador. Aquesta ubicació serà temporal fins que les persones puguin ser reubicades a altres països d'Europa.

El Govern de les Illes Balears està treballant per poder atendre el centenar d'immigrants embarcats en l''Open Arms' que podrien arribar al port de Palma. Precisament, la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha assegurat que Balears ja està preparat per organitzar l'arribada de l''Open Arms' al port de Palma. En un missatge de Twitter, Armengol ha confirmat que "totes les administracions treballen de manera coordinada" per aconseguir l'objectiu i oferir "un tractament humanitari als seus ocupants".

El govern espanyol enviarà aquest dimarts horabaixa un vaixell de l'armada, l''Audaz', a l'illa italiana de Lampedusa per escortar l''Open Arms' fins a Palma. El vaixell sortirà des de Rota (Cadis) cap a l'illa italiana de Lampedusa per fer-se "càrrec de les persones acollides" a l''Open Arms' i acompanyar-les fins al port palmesà, en una travessia que podria durar dos dies més depenent de les condicions meteorològiques.

Aquest dimecres molt possiblement es farà una reunió dels responsables d'aquest operatiu per part del Govern, la Delegació del Govern a les Illes Balears i la Creu Roja per analitzar la situació i les necessitats d'atenció d'aquests migrants.

Va ser diumenge passat a la nit quan la vicepresidenta del govern en funcions, Carmen Calvo, va telefonar a la presidenta de les Balears, Francina Armengol, per proposar-li que Palma o Maó (Menorca) acollissin l''Open Arms', en tractar-se dels ports més pròxims al punt on es troba el vaixell de rescat d'aquests immigrants.

stats