Política 22/08/2020

El PSIB proposa que les escoles facin classe a la natura

Presentarà una proposició no de llei que insta el Govern a traslladar part de la pràctica escolar en entorns verds

Ara Balears
1 min
Imatge d'una escola bosc.

PalmaEl grup parlamentari socialista ha presentat una proposta al Parlament balear que insta el Govern a traslladar part de la pràctica escolar a la natura, segons Efe. "La degradació dels espais naturals és, per desgràcia, una realitat", exposa en una nota de premsa el diputat socialista Juan Ferrer, impulsor d'aquesta iniciativa, que cerca implicar els més joves a la cura de l'entorn natural.

El PSIB indica que aquestes activitats serien sempre una pràctica complementària a la metodologia habitual a l'aula i no suposarien una càrrega addicional per als equips docents. El diputat posa d'exemple les mesures que han implementat països com el Regne Unit i Dinamarca en aquest sentit per fer relacionar els estudiants amb els entorns naturals i aconseguir "una major connexió amb la naturalesa i un aprenentatge no només de la naturalesa sinó també en la naturalesa".

La proposició no de llei dels socialistes insta, en concret, el Govern balear a impulsar, des de l'educació formal i no formal, les pràctiques educatives en aquests entorns verds. També es demana a l'executiu central que col·labori amb els ajuntaments de les Illes per fer més accessibles aquests espais i apropar-los als nins.

Ferrer també explica que un dels pedagogs de referència a Itàlia, Francesco Tonucci, ja fa temps que posa de relleu la importància que té que els infants prenguin contacte amb la seva realitat més directa, a la seva ciutat, però també en els seus entorn naturals.

stats