Política 13/09/2019

El Govern insisteix a regular els creuers i el PP l'acusa de demonitzar aquest turisme

Pilar Costa assegura que l'Executiu no prendrà cap decisió sobre aquest tema de manera unilateral

Maria Llull
1 min
Imatge de dos creuers en el port de Palma

PalmaLa portaveu del Govern i consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa, ha insistit aquest divendres, després de la reunió del Consell de Govern, que cal "regular l'arribada de creuers a Palma", encara que ha assegurat que l'Executiu "no prendrà cap mesura unilateral sense escoltar tothom". Costa ha respost d'aquesta manera a les acusacions del president del PP balear, Biel Company, qui ha acusat el Govern de "demonitzar" aquest turisme.

Costa ha indicat que la voluntat del Govern és que els creuers "arribin de manera més escalonada i ordenada" i que "seria desitjable que no s'acumulassin en determinada època de l'any". De fet, el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, "ha fet els primers contactes a Hamburg amb les companyies, les quals s'hi han mostrat col·laboradores".

Per part seva, Biel Company s'ha reunit aquest divendres amb representants d'entitats que defensen el turisme de creuers i ha aprofitat l'ocasió per demanar a l'Executiu que "s'aclareixi". "L'Estat fa inversions i després Armengol no vol els creuers", ha criticat.

Sobre les inversions estatals per als creuers, Pilar Costa ha subratllat que "no són incompatibles amb la voluntat del Govern de regular, que no prohibir", l'arribada d'aquest turisme. A més, la consellera ha comentat que aquestes inversions estatals "ja estaven previstes".

D'altra banda, Biel Company ha destacat que "hi ha estudis de la UIB que la gent desconeix i que donen resultats negatius en contaminació de l'aire, de l'aigua i acústica". "Hi ha molta informació que el Govern hauria de tenir per no anar en contra dels creuers".

stats