Política 07/08/2018

Forcadell també demana la recusació dels cinc jutges que porten la causa del Procés

Argumenta que no garanteixen un judici "imparcial" perquè han pres part en la instrucció

Ara
2 min
La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ahir abans d’entrar al Tribunal Suprem.

BarcelonaL'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, també ha demanat la recusació dels cinc jutges que porten la causa del Procés perquè considera que no garanteixen un judici "imparcial". Forcadell ha demanat en un escrit que es retirin de la causa els magistrats Manuel Marchena Gómez, Andrés Martínez Arrieta, Juan Ramón Berdugo, Luciano Varela Castro i Antonio del Moral García.

La defensa de l'expresidenta argumenta que aquests jutges han pres part en la instrucció, cosa que vulnera el dret de Forcadell a un judici just. El procediment que ha seguit l'expresidenta del Parlament és el mateix que van tirar endavant Oriol Junqueras i Raül Romeva la setmana passada: fer un escrit a la sala penal del Tribunal Suprem. Abans, Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Sànchez també havien fet el mateix.

En aquesta ocasió, Forcadell també recorda que li pertoca per dret un "tribunal imparcial" i un "procés públic en plena igualtat i amb totes les garanties". Tal com ja van fer els advocats de la resta de presos polítics, la defensa de Forcadell argumenta que els magistrats que han de jutjar la causa contra l'1-O han pres part en la fase d'instrucció del processament, cosa que posa en dubte, segons figura a l'escrit de Forcadell, la seva "imparcialitat" durant el judici.

A més, la lletrada manté que alguns dels magistrats que jutjaran la causa del Procés ja van formar part de la sala d'enjudiciament contra l'exconseller Francesc Homs en el processament pel 9-N, que "va resultar condemnat per un delicte de desobediència greu".

D'altra banda, com van fer els lletrats Jordi Pina –de la defensa de Jordi Sánchez, Jordi Turull i Josep Rull– i Andreu Van den Eynde –de la defensa dels exconsellers Junqueras i Romeva–, l'advocada de Forcadell, Olga Arderiu, també exposa que quatre dels magistrats eren a la sala que va admetre a tràmit la querella sobre els mateixos fets de l'exfiscal general, José Manuel Maza, el 31 d'octubre. Així, creu que "l'evident relació" entre el jutge instructor i la sala que jutjarà els polítics empresonats, segons apunta la lletrada, podria generar "ingerències" en la causa actual.

Escrit de recusació de magistrats de la defensa de Carme Forcadell
stats