Política 16/01/2022

El 83,5% dels ajuntaments de les Balears incompleix la Llei de transparència

La llei obliga els consistoris a publicar a les seves pàgines web tota la informació d'interès per al ciutadà

ARA Balears
1 min
Ajuntament de Llucmajor.

PalmaQuasi el 85% dels ajuntaments de les Illes Balears no compleix els termes acordats en la Llei de transparència, que es va aprovar el 2015. Aquesta llei obliga els consistoris illencs a publicar a les seves pàgines web tota la informació d'interès per al ciutadà, i segons el darrer estudi de la UAB, només 11 dels 67 ajuntaments illencs ho fan.

Aquest diumenge Europa Press s'ha fet ressò de les conclusions d'aquest estudi i ha explicat que, segons l'anàlisi duta a terme, només els ajuntaments de Santa Eulària des Riu, Inca, Palma, Calvià, Maó, Marratxí, Ciutadella, Eivissa, es Castell, Sant Llorenç des Cardassar i Sant Lluís estan complint amb el que estableix la Llei de transparència set anys després de la seva aprovació.

A l'hora d'establir quins ajuntaments estaven respectant la llei, els experts de la Universitat Autònoma de Barcelona han tingut en compte si hi ha la informació actualitzada referida de la gestió i que estigui correctament situada i fàcilment localitzable. Així, la metodologia de l'estudi té en compte dues grans variables: transparència de la corporació i informació per a la participació.

stats