Emergència social
Política08/05/2023

28-M a Menorca: rodes de premsa amb l'aigua fins als genolls i promeses de cent habitatges socials

El PSOE aposta pels grans titulars i Més per escenificar al terreny els compromisos

Iván Martín

MAÓLa maquinària dels diferents partits polítics a Menorca estan deixant grans titulars i millors imatges. El candidat del PSOE a l'ajuntament de Maó, Hèctor Pons, s'ha compromès aquest dilluns a construir un centenar d'habitatges socials durant la pròxima legislatura.

El socialista ha deixat ben clar que l'habitatge és la prioritat del seu programa electoral, ha anunciat la mesura i ha presumit de la feina feta fins ara en aquest àmbit: "Hem entregat 87 pisos de lloguer social en els últims quatre anys, però encara queda molt per fer". I hi ha afegit: "L'ordenació urbanística responsable i sostenible que ha fet l'ajuntament ens ha convertit en un referent a les Balears".

Cargando
No hay anuncios

D'altra banda, Pons també ha promès crear un cens de locals buits que es puguin convertir en habitatges. Aquests locals han de reunir les condicions necessàries per convertir-se en habitatges, i s'informarà els seus propietaris que tenen l'opció de reconvertir-los en habitatges.

La imatge de la jornada s'ha produït a Canutells, escenari escollit per Més per Menorca per anunciar que faran tots els esforços per establir que el 85% de l'energia produïda a l'illa sigui renovable. Els candidats al Consell, Bep Juaneda i Noemí Garcia, així com el candidat al Parlament, Josep Castells, han fet una roda de premsa amb l'aigua de la mar a l'altura dels genolls. D'aquesta manera, els sobiranistes adverteixen del que podria succeir si no s'atura el canvi climàtic: "L'augment de la mar podria inundar zones costaneres, ports i platges de Menorca". I, evidentment: "Les rodes de premsa haurien de fer-se com avui".

Cargando
No hay anuncios

La implantació d'instal·lacions d'autoconsum a l'illa s'ha disparat i ja hi ha més de 1.400 amb 14,5 MW de potència col·locada. A més, asseguren que la transició energètica comportarà la creació de 350 llocs de feina qualificats.