Part Forana 20/07/2023

Vox retira els cartells del 8M penjats des de fa un any a l'edifici juvenil municipal de Calvià

"Volen esborrar la conscienciació i la lluita per a la igualtat de la dona amb el permís dels populars. És una reculada inadmissible”, denuncia l'exbatle socialista Alfonso Rodríguez

2 min
El cartell del 8M que estava penjat des de feia més d'un any a l'edifici juvenil de Calvià.

PalmaEls Socialistes de Calvià han denunciat que des de la regidoria de Joventut gestionada per Vox s'hagi ordenat la retirada les lones que al·ludien a la lluita des del feminisme dels moviments per la Igualtat de la dona i a la commemoració del 8M, penjades des de fa més d'un any a l'edifici de dinamització juvenil d'Es Generador. Els socialistes asseguren que des de l'equip de govern també es va demanar que "no hi hagués ni un cartell, ni un pòster, ni res" que fes referència al moviment feminista, a la defensa de la Igualtat de la dona o de la diversitat LGTBI a les sales o passadissos del gran edifici d'activitat juvenil del municipi.

"La voluntat del pacte PP-Vox és esborrar d'un cop de ploma la conscienciació i la lluita des del feminisme per la igualtat de la dona i l'acceptació de la diversitat LGTBI. Vox executa la censura que el PP li permet i accepta. És una reculada inadmissible" assenyala el portaveu socialista Alfonso Rodríguez. A més, també destaquen que en la celebració de les darreres festes del municipi no han instal·lat la carpa de 'No i punt' que "Suposaven un punt segur per a aquelles dones que se sentissin assetjades o agredides d'alguna manera durant les festes, i un punt de reflexió i conscienciació per a tots i totes", expliquen els socialistes.

D'altra banda, denúncia també el grup municipal socialista la desaparició de qualsevol referència al Departament i a les polítiques de Memòria democràtica en l'organigrama municipal, alhora que han reubicat el tècnic que se n'encarregava al departament de Medi Ambient, sense substitut. "Està clar que el marc ideològic de l'extrema dreta s'ha imposat en el Govern de Calvià. La memòria històrica, democràtica, el treball per retornar les restes dels represaliats a les seves famílies, per conèixer la veritat, també li ho carreguen. Hi ha encara diverses famílies de Calvià que esperen trobar als seus familiars, i els governs haurien d'estar al seu costat fins a aconseguir-ho" finalitza Rodríguez.

stats