Part Forana 09/06/2023

Vox durà les àrees de Policia, Turisme i Patrimoni a Alcúdia

El PP ha signat un pacte de govern amb el partit d'extrema dreta i els independents Unió per Alcúdia

2 min
Els candidats de Vox, PP i UxA aquest divendres matí quan han signat el pacte de govern.

PalmaEl Partit Popular, Vox i Unió per Alcúdia (UA) han signat aquest divendres un pacte de govern amb vista als pròxims quatre anys i l'Ajuntament del municipi s'ha convertit en la primera administració de les Balears on el partit d'extrema dreta ha entrat. Les tres formacions donen suport a la investidura de Fina Linares (PP), que serà la batlesa d'Alcudia durant tot el mandat. A més, Linares gestionarà les àrees de Contractació, Personal, Urbanisme i Comunicació.

Arribar a un acord de govern ha estat "fàcil", ja que "tots estàvem d'acord en què els interessos particulars han de quedar a un costat", ha explicat Linares. A més, ha assegurat que la batlia no era un càrrec que estàs en joc, sinó que "estava clar des del principi" que la popular seria la batlesa durant els quatre anys.

El candidat de Vox i  futur regidor de Policia d'Alcúdia, Juan Sendín.

Els regidors de Vox assumiran les àrees de Policia i Protecció Civil, que seran per a Juan Sendin; Turisme, per a Juan Mateu Gual; i la biblioteca de Can Torró, el Consorci Pollentia, Patrimoni, Estadística i Informàtica, amb Margalida Ferriol al capdavant. Finalment, les dues regidores d'Unió per Alcúdia s'encarregaran de les àrees de Serveis Socials, Sanitat, Mercats i Normalització Lingüística –amb Carme Garcia– i Joventut, Sectors Productius, Participació Ciutadana i Fires, a càrrec d'Azahara Machado.

"És evident que venent temps de canvi i que els veïns han volgut dir adéu a les nefastes polítiques d'esquerra que han sofert en els últims quatre anys", ha assegurat Sendín minuts després d'haver signat el pacte. Respecte de les àrees que gestionarà el partit, Sendín s'ha mostrat molt satisfet: " Ens permetran treballar en alguns dels cavalls de batalla de Vox com la inseguretat que regna en els nostres municipis i augmentar la seguretat ciutadana", mentre que sobre el turisme ha assefurat que "som la formació que mes ha combatut la turismofòbia, perquè som conscients que és el nostre turisme econòmic".

La candidata d'UA i futura regidora de Serveis Socials d'Alcúdia, Carme Garcia.

El PP es queda amb Hisenda, Promoció Econòmica, Serveis i Medi Ambient, entre d'altres

Els sis regidors del partit popular s'encarregaran d'Hisenda, Promoció Econòmica i coordinació municipal –a càrrec de Juan Luis González–, la presidència de l'Empresa Municipal de Serveis i les àrees de Residus i Platges –per a Laura Serra–, Esports, Educació i Igualtat –per a Verónica Car–, la vicepresidència de l'Empresa Municipal de Serveis, Manteniment, Serveis Generals i Medi Ambient –a càrrec de Francisco Javier Rodríguez–, el Departament d'Obres Pròpies –per a Rafel Ferrer– i les àrees de Festes, Cultura i Alcúdia Ràdio –amb Ángela Amer al capdavant.

stats