Part Forana 03/10/2022

Troben quatre estructures circulars al jaciment prehistòric de sa Ferradura

Acaba l'onzena campanya d'excavació a l'assentament costaner fortificat de Portocristo

ARA Balears
1 min
Jaciment prehistòric de sa Ferradura, a Porto Cristo

PalmaL'Ajuntament de Manacor ha explicat que durant l'onzena campanya d'excavació al jaciment prehistòric de sa Ferradura, a Portocristo, s'han localitzat quatre estructures circulars. Les primeres investigacions apunten al fet que podria tractar-se de corrals per a animals, però encara no es pot confirmar amb certesa.

Aquesta intervenció s’emmarca dins un projecte més ampli que duen a terme de manera conjunta l’Ajuntament de Manacor, l’Ajuntament de Ciutadella i l’Associació d’Amics del Museu d’Història de Manacor. El projecte 'Entre Illes' té uns objectius científics, de difusió i de museïtzació que pretenen revaloritzar dos assentaments costaners de la prehistòria de les Illes Balears: sa Ferradura, a Portocristo, i Cala Morell, a Ciutadella.

En el cas del jaciment manacorí, es tracta d'un assentament costaner fortificat realitzat amb tècnica ciclòpia. Després d'haver donat per acabada l'onzena fase de l'excavació, els membres de l'equip que lideren aquest projecte estan processant tot el material localitzat en els dos jaciments per aprofundir en la investigació de l’Edat del Bronze.

stats