Much
Part Forana 12/07/2022

Sineu crea el seu propi paraulògic pel Much en forma de camiseta

La festa torna després de dos anys de pausa amb més restriccions i controls

Maria Pons
1 min
La camiseta del Much 2022.

PalmaLa festa per excel·lència de Sineu torna després de dos anys sense poder celebrar-se a causa de la pandèmia. L'expectació pel Much és tan grossa que el passat 2 de juliol els organitzadors de l'esdeveniment van posar a la venda unes camisetes especials amb un paraulògic propi. Rosa Mascaró, membre de la Muchal Foundation i dissenyadora la samarreta, diu que arran de la seva afició a aquest joc se li va ocórrer la idea: "El dibuix que formen les lletres s'assembla molt a la flor que duen els dimonis, la qual és una imatgeria present des de sempre a la festa".

Part dels doblers que es recaptin amb la venda de les "camisetes muchil·lògiques" es destinarà a diverses associacions benèfiques, l'altra part servirà per cobrir les despeses que suposa la celebració. Per la seva banda, l'Ajuntament de Sineu ha negociat amb els bars la limitació horària per evitar les botellades i les massificiacions típiques d'edicions anteriors, per això la música i el servei de les barres exteriors s'haurà d'aturar a les 21 h quan soni l'emblemàtic tema New York, New York. A l'interior dels locals es podrà continuar fins a les 23 h.

En qualsevol cas, la cita és el proper dilluns 8 d'agost, quan Llorenç Picornell encarnarà el Much i Neus Ribot la Muca, que són els grans protagonistes de la festa. El batle de Sineu, Tomeu Mulet, ha dit que tindran un dispositiu especial de seguretat de la Policia Local i la Guàrdia Civil: "L'horabaixa ve molta gent per fer desastres que no aporta res a la festa; tant els organitzadors com els bars coincideixen amb l'Ajuntament a prendre mesures per controlar-ho".

stats