Part Forana 11/04/2022

El servei de platges de Manacor ja està obert

Per ara, set dels nou arenals del municipi tenen els para-sols i les gandules en marxa

ARA Balears
2 min
Cala Mendia

L'Ajuntament de Manacor ha avançat la posada en marxa del servei de platges davant l'inici de la temporada turística. "Tradicionalment, l'inici de l'explotació de les platges començava el primer de maig, però enguany el Consistori ha volgut arrancar l'inici del servei amb l'obertura dels hotels de la zona", explica el Consistori en una nota. En aquest moment, set de les nou platges de Manacor tenen les gandules i els para-sols en marxa: s'Illot, Cala Anguila, Cala Mendia, Estany d'en Mas, Domingos Grans, Domingos Petits i Cala Murada. Pel que fa a Portocristo i Cala Antena, aquests serveis començaran a oferir-se el mes de maig. En total, hi haurà 936 gandules i 449 para-sols distribuïts entre les nou platges.

Una de les principals novetats d'aquesta temporada turística és la instal·lació de banys públics a totes les platges, ja que fins ara les platges urbanes de Manacor no disposaven d'aquest servei. Així mateix, les platges també disposaran de més metres lineals de passarel·les: l'any passat se'n varen adquirir 425 metres i enguany se n'han adquirit 200 metres més; per tant, les platges del municipi de Manacor disposaran de 625 metres lineals de passarel·les.

A més, la SAM diposa enguany per primera vegada de salvavides portàtils, que permetran que el personal els pugui emprar en cas que es produeixi alguna emergència durant l'horari en què no hi hagi el servei de vigilància i salvament.

L'empresa municipal de serveis SAM disposa ja aquesta temporada turística de 2022 de tota la maquinària pròpia per tal de poder condicionar les platges, amb un temps de reacció immediat. En concret, es disposa d'una purgadora grossa i d'una de petita per a aquelles platges de més difícil accés. Així i tot, el vicepresident de la SAM, Sebastià Nadal, ha recordat que la neteja que fa la SAM a les platges que gestiona és manual i només es farà de manera mecanitzada quan sigui estrictament necessari. Aquest model cerca respectar el perfil natural de les platges evitant la pèrdua d'arena i la destrucció de la vegetació natural. 

stats