Part Forana 27/05/2022

El secretari d'Estat visita les Casetes dels Capellans afectades per la partió de Costes

Dels 148 habitatges d'estiueig, n'hi ha 23 que quedarien dins el domini públic maritimoterrestre

ARA Balears
2 min
Una imatge d'arxiu de les Casetes del Capellans.

PalmaEl secretari d'Estat de Medi Ambient, Hugo Morán, ha visitat aquest dimecres les Casetes dels Capellans (Muro), que es veuen afectades per la partió del domini públic maritimoterrestre proposat l'any 2019 per la Demarcació de Costes, tal com ha avançat Última Hora i ha confirmat l'ARA Balears. En concret, de les 148 casetes d'estiueig n'hi ha 23 que quedarien dins el domini que suggereix Costes, així com els tres restaurants de la zona.

"Era una reunió privada, però necessària. També hi assistiren representants del Consell de Mallorca, del Govern i de Demarcació de Costes. Nosaltres aprofitarem per exposar quines són les preocupacions. És una bona passa, aquesta reunió, perquè demostra voluntat per arribar a un acord", explica el batle de Muro, Miquel Porquer.

Cal recordar que l'Ajuntament de Muro i l'Associació de Veïns Caseta dels Capellans presentaren l'any passat al·legacions contra aquesta delimitació, i ho tornaren a fer el mes d'abril d'enguany.

En els documents presentats recorden que el nucli de la Caseta dels Capellans és un bé de domini públic de caràcter comunal adquirit per l'Ajuntament l'any 1929. Això vol dir que els habitatges tenen la consideració de comunals de domini públic amb aprofitament per part dels veïns. A més, indiquen que els béns comunals són inalienables, inembargables i indivisibles i no poden ser propietat d'una institució supramunicipal.

A banda d'això, l'Ajuntament proposa una partió alternativa i al·lega que la delimitació proposada per Costes discorre per mitjà de l'aparcament i les edificacions públiques, les quals tenen les mateixes característiques que les casetes afectades i, per tant, la proposta "no té cap justificació", segons el document municipal.

Les terrasses dels restaurants de la zona

Cal recordar que Costes ha denegat la instal·lació de terrasses als tres restaurants que s'ubiquen en aquesta mateixa zona. Segons els propietaris, el Ministeri els ha assegurat que fins que no es resolgui la partió, no podran estudiar posar-hi les taules i cadires.

stats