UN ANY DE CANVI ALS MUNICIPIS
Part Forana 08/07/2016

La recollida selectiva estimula el reciclatge a Son Servera

S’estrena un parc per a mascotes i s’avança en la renovació de la xarxa d’aigua potable al poble

Miquel Barceló
2 min
Els cans abandonats poden ser traslladats al nucli zoològic habilitat pel Govern.

Son ServeraEl model de recollida de residus porta per porta que aplica enguany l’Ajuntament de Son Servera, en substitució del sistema de contenidor, ha disparat fins al 32% el volum de reciclatge, segons l’àrea de Medi Ambient. Els ciutadans han entès que aquesta és la millor fórmula per al benefici mediambiental general i per la repercussió directa que pot tenir aviat en la quantia de les taxes que es paguen pel servei.

A part de la recollida de residus, preocupa l’estat de la xarxa d’aigua al poble de Son Servera. El darrer any, s’han substituït tres quilòmetres de canonada d’aigua que presentaven un alt nivell de pèrdua de líquid. Aquesta actuació haurà de tenir continuïtat, ja que només s’ha pogut tractar la problemàtica en un sector de carrer i en queden d’altres on la situació de la xarxa és bastant greu. Un altre projecte de caire mediambiental que s’ha acabat en el primer any d’aquest mandat municipal és el parc de mascotes que s’ha habilitat vora la seu de la Policia Local a la zona de Cala Millor. A més, Son Servera ha aconseguit tenir un espai catalogat com a nucli zoològic per part de la Conselleria de Medi Ambient del Govern.

La neteja viària a la zona turística i residencial de Cala Millor no depèn només de la presència dels residus urbans a les vies públiques, siguin de rebuig o reciclables, sinó també del nivell d’educació a l’hora de gaudir de les mascotes. Per això, el nou parc per a animals domèstics resulta un element important amb vista a mantenir la bona imatge del nucli costaner, visitat per milers de turistes. El parc de les mascotes, que entra en servei aquest mateix cap de setmana, tindrà unes zones específiques per a cada tipus de ca, segons la raça.

Cal destacar, així mateix, la Fira Mediambiental i que permet implicar les noves generacions en el respecte a la natura. Visites al parc verd, per explicar-ne la utilitat i el funcionament, a més del desenvolupament de tota una sèrie d’activitats escolars, en el marc de les Jornades Mediambientals, en són un bon exemple.

En transparència, la pàgina web municipal està a punt de completar la publicació dels perfils dels contractes públics i la informació referida als membres del Consistori amb responsabilitat de gestió.

Suport a la teleassistència

En l’àmbit social, s’ha contractat una treballadora per reforçar l’atenció a domicili, i s’assumeix la major part del servei de teleassistència compartint-ne el cost amb l’usuari. S’ha potenciat el mòdul d’FP de cuina per a desocupats de llarga durada derivats de Serveis Socials. Amb Deixalles, s’ha signat un conveni per ocupar persones en situació de risc. El servei de psicologia treballa també amb els centres educatius en la prevenció de l’abandonament escolar.

stats