UN ANY DE CANVI ALS MUNICIPIS
Part Forana 08/07/2016

Rebaixes de sous, més serveis socials i plans de neteja a Marratxí

Des de l’Ajuntament volen tenir en compte l’opinió i el sentir dels marratxiners i per això s’ha aprovat la realització d’un diagnòstic de la participació ciutadana

C. Román
2 min
L’Ajuntament marratxiner ha reduït el nombre d’assessors a més de la meitat.

MarratxíLa primera mesura que s’aprovà a Marratxí fou obrir els plens a la ciutadania, dur-los a terme a les 20 hores en comptes del matí i retransmetre’ls en directe a través de Youtube. També es van crear diversos perfils a les xarxes socials per atendre qüestions relacionades amb el medi ambient, les vies, obres o activitats culturals. Des de l’Ajuntament volen tenir en compte l’opinió i el sentir dels marratxiners i per això s’ha aprovat la realització d’un diagnòstic de la participació ciutadana per preparar el pla de participació amb vista a un mitjan i llarg termini.

Quant a transparència, i després de setmanes de treball, es farà pública la web on es publicaran els documents i les dades que exigeix la llei, a més d’altra informació que demani la ciutadania.

Rescat a la ciutadania

Després de reduir el nombre d’assessors a més de la meitat i de rebaixar el sou dels regidors un 20%, s’aprovà una ajuda de llibres per al curs 2016-2017 dotades amb 20.000 euros. L’àrea de Serveis Socials ha incrementat el pressupost per a 2016 amb 500.000 euros, destinats a optimitzar els serveis per zones, la posada en marxa de nous plans i serveis.

A més, estan negociant directament en casos de desnonaments i preveuen la construcció d’habitatges de protecció oficial per tal d’ajudar les famílies amb manco ingressos a obtenir una casa, en règim de lloguer o en propietat.

Pla de xoc de medi ambient

Durant les primeres setmanes de govern es van impulsar dos plans de xoc que comprenien la neteja a fons de les zones urbanes i properes a torrents per evitar riscos d’incendi. També han ampliat el tractament contra el moscard tigre i s’han controlat diferents plagues d’insectes i rosegadors.

En altres àrees, s’ha aconseguit paralitzar el creixement urbanístic amb el desistiment de l’adaptació a les Normes Subsidiàries, tot fent una passa enrere a la voluntat urbanitzadora dels batles Bauzá i Oliver. També s’han establert més mecanismes de control i justificació dels contractes a proveïdors. I han fet una aposta ferma per dur a terme polítiques d’ smart city.

stats