Part Forana 07/09/2023

Producte local, artesania i gastronomia, les claus de la Fira de Setembre de Manacor

L'Ajuntament ha reestructurat tota l'oferta atenent les reclamacions dels comerciants i amb l'objectiu d'especialitzar l'esdeveniment

ARA Balears
2 min
El cicle de mostres comercials de Manacor s'ha tancat amb el ja tradicional Firó de setembre.

PalmaLa Fira de Setembre de Manacor es transforma per donar més valor, importància i visibilitat a l'artesania, els productes locals i la gastronomia tradicional. L'Ajuntament manacorí ha informat aquest dijous, a través d'un comunicat, que l'esdeveniment es farà el diumenge 17 de setembre i s'allargarà des de les 10 del matí fins a les vuit del vespre. Amb aquesta reestructuració de l'oferta, el consistori ha complit amb la reclamació dels comerciants locals i esperen oferir "una experiència més autèntica i única als visitants".

L'organització ha dividit la fira en diferents ubicacions, on cada un dels elements clau d'aquesta edició (artesania, productes locals i gastronomia) tindran el seu propi espai. D'aquesta manera, la plaça de la Mora esdevindrà el punt de trobada per als amants de la gastronomia, amb una selecció de plats locals i tradicionals amb l'objectiu de satisfer el paladar dels visitants, i el carrer Lleó XIII i la plaça de Sant Jaume seran l'epicentre de l'artesania i els productes locals, amb nombroses paradetes que oferiran una àmplia gamma de productes únics i creatius.

A més, durant la jornada hi haurà diverses activitats per als més petits i els més grans com l'animació de carrer, jocs infantils, ball de swing i un concert a benefici de l'Associació ELA Balears, que inclourà paradetes de menjar que seran muntades per AMIPA de centres educatius, així com bars i restaurants del municipi.

El batle de Manacor, Miquel Oliver, ha assegurat que aquesta nova fira –en la qual s'aposta "clarament" pels productes locals, l'artesania i la gastronomia tradicional– és "una passa valenta" i afirma que l'especialització "és un repte, però era molt necessari". A més, ha destacat les noves propostes infantils, que permetran convertir l'esdeveniment en una zona per a tota la família. "La Fira de Setembre ha tingut diferents fases, però era la que més necessitava un replantejament de concepte. Volem donar al producte local i a l'artesania la importància que mereixen", ha sentenciat Oliver.

stats