UN ANY DE CANVI ALS MUNICIPIS
Part Forana 08/07/2016

Primera pedra de la via verda amb Consell

S’ha implantat la bossa vermella per a la recollida de residus de rebuig

M. Barceló
2 min

AlaróEl compromís de Govern i Consell de Mallorca per a la posada en marxa de la via verda entre Alaró i Consell és la primera pedra d’un projecte mediambiental que es vol assolir aviat, fruit del marc col·laboratiu entre Ajuntament i la plataforma ciutadana Volem Via Verda. També ha rebut un impuls l’àmbit de la recollida selectiva. La implantació de la bossa vermella per al tractament dels residus de rebuig i l’ampliació de l’activitat del parc verd són dos punts de partida en la idea de millorar la gestió de residus al municipi, segons el pacte de govern (PSOE-MÉS).

A Alaró, s’ha eliminat l’ús de plaguicides i herbicides en els espais públics. L’equip de govern progressista, en el primer any de gestió, assegura haver millorat l’entorn urbà, rehabilitant o posant noves instal·lacions de jocs infantils, a la placeta dels Horts, a l’escola pública i al poliesportiu. S’ha treballat la recuperació d’elements històrics, amb l’aprovació inical del catàleg patrimonial, que recull 357 punts diversos a protegir, 214 dels quals es troben dins la zona rural.

En matèria de serveis socials, s’ha incrementat la partida destinada a programes d’immigració, i s’ha reformat la infraestructura i l’equipament d’habitatges tutelats, incorporant-hi un hort per als usuaris.

No s’ha deixat de banda que els pares puguin conciliar la vida laboral amb la familiar. En aquest sentit, l’Ajuntament ha ampliat les opcions d’horari de recollida de l’escoleta municipal.

Les assemblees i reunions veïnals per tractar qüestions d’interès general, i també de determinats col·lectius, va fent camí amb l’objectiu d’obrir més la gestió política a la ciutadania, que tindrà un major paper quan s’aprovi l’ordenança de participació que s’està redactant.

La pàgina web i l´ús de les noves tecnologies també s’ofereixen com a mitjans informatius de l’activitat municipal. La plataforma ciutadana Conviu Alaró abandera el projecte d’assolir “una mobilitat sostenible, recuperar i millorar els espais públics, la convivència i la qualitat de vida”.

stats