Part Forana 26/08/2021

Porreres tria la senyera amb l'escut com a bandera

Hi han participat 749 residents

1 min
La bandera de Porreres.

PorreresPorreres ja té bandera i l'han triada els veïns. Un total de 749 porrerencs han participat en la consulta popular per escollir el nou símbol del poble, i 392 dels residents han triat el disseny de la senyera amb l'escut del poble. L'altra opció era la bandera heràldica, de color blanc amb l'escut, i l'han votada 357 porrerencs, segons informa l'Ajuntament.

"Quan hi havia actes institucionals en què el municipi havia de sortir com a representant ens trobàvem sense bandera. Arran d'aquí vàrem creure convenient tenir-ne una. Ens vàrem posar en contacte amb l'historiador Jordi Prunes i varen sortir aquestes dues propostes", explica la batlessa de Porreres, Xisca Mora. Per la seva banda, Prunes especifica en el seu perfil de Twitter que el disseny "s'adequa a la tradició vexil·lològica municipal de Mallorca" i que l'escut està en un costat perquè així "és visible" tant si la bandera està enrotllada com si fa vent.

La consulta popular, en la qual han participat tots els empadronats a Porreres majors de 16 anys, s'ha fet durant les festes de Son Roc, perquè "sabíem que era el moment en que hi participaria més gent", afegeix Mora. Ara, el ple de l'Ajuntament haurà de ratificar en el ple del mes de setembre l'opció escollida pels veïns. Després s'enviarà la proposta a la Reial Acadèmia de la Història de Madrid i, si l'aprova, passarà al Consell de Mallorca. Mora confia que aquests tràmits siguin ràpids i que "a final d'any, Porreres ja tingui bandera oficial", diu.

stats