Part Forana 07/06/2023

El Pi, el PP i els independents d'UIM pacten a Muro

Els regionalistes mantenen la batlia, mentre que els populars canvien de regidories: duran Medi ambient, Cultura i Platges

2 min
El PP, el Pi i els d'UIM després d'haver signat el pacte per governar a l'Ajuntament de Muro.

PalmaEl PI, Unió Independents de Muro (UIM) i el Partit Popular han arribat a un acord de governabilitat aquest dimecres perquè Miquel Porquer, d'El PI, sigui el batle de Muro durant els pròxims quatre anys. Fins ara (2019-2023), El Pi ha governat amb el PP i amb Convergència Democràctica Murera (CDM), una agrupació independent que va ser la força més votada fa quatre anys. No obstant això, el pacte per al pròxim mandat substitueix CDM per UIM i manté el PP i El Pi.

Els regionalistes, a més de mantenir la batlia que va assumir Porquer el 2022, gestionaran les àrees de Seguretat Ciutadana i Urbanisme amb Andreu Cantarellas; la d'Afers Socials, amb Bàrbara Amorós, i la d'Educació, amb Maria de Carmen Martínez. Cal recordar que en aquest mandat (2019-2023),

Els dos regidors d'UIM gestionaran els departaments de Festes, Comerç i Participació, amb Rafel Gelabert, i Esports i Joventut, amb Tomeu Moranta. D'altra banda, la candidata del PP, Margalida Ballester, substitueix les competències de Transports, Protecció Civil, Comerç i Mercats i Participació Ciutadana, que ha gestionat aquesta legislatura, per les de Platges de Muro, Medi Ambient i Cultura. Així, amb la suma de les tres forces obtenen la majoria absoluta de set regidors.

Resultats electorals del 28-M a Muro.

El Pi dobla els vots i CDM perd un regidor

En les eleccions del 28-M, El Pi va doblar els vots respecte del 2019 i va passar de 2 regidors a 4, mentre que l'agrupació independent Convergència Democràtica Murera (CDM) n'ha perdut un. El PP, per la seva banda, ha mantingut els vots. El creixement dels regionalistes ha provocat que, en aquests comicis, l'esquerra passàs de ser la tercera i cinquena força (PSOE i MÉS) a ser la quarta i la darrera.

stats