Part Forana 12/06/2023

Un pacte entre MÉS i el PSOE donen la batlia de Sant Joan a Richard Thomson fins al 2026

La socialista Catalina Perelló n'agafarà el relleu fins al final del mandat

2 min
Ajuntament de Sant Joan.

PalmaMÉS i el PSOE han arribat a un acord per governar l'Ajuntament de Sant Joan amb un primer pacte progressista de la història del municipi. L'ecosobiranista Richard Thomson –que ja ha estat regidor de l'oposició en aquest mandat– serà el batle fins al 2026, mentre que la socialista Catalina Perelló agafarà el relleu en el darrer any de lesgislatura, segons van anunciar el passat diumenge vespre ambdues formacions.

Richard Thomson.

Tot i que els detalls del pacte no s'han fet públics, Thomson ha assegurat que el repartiment de les àrees "està bastant definit". Quant a les prioritats per al seu mandat, l'ecosobiranista ha explicat que no vol destacar cap projecte: "Tots són importants i vull delegar en cada regidor perquè faci el millor". Segons Thomson, delegar tant en els edils com en els tècnics municipals "és l'única manera que un ajuntament pugui funcionar be".

Resultats electorals del 28-M al municipi de Sant Joan.

Els de MÉS varen ser la força més votada en les passades eleccions del 28-M i van aconseguir cinc regidors, de manera que quedaren a un de la majoria absoluta. Davant aquest escenari, han pactat amb el PSOE, que en va treure un. Amb els resultats electorals es pot dir que els ecosobiranistes són els grans guanyadors dels comicis, ja que no només han estat la força més votada, sinó que han tret dos regidors més que el 2019. En el cas d'El Pi, que fa quatre anys va ser la força més votada, ha protagonitzat una caiguda important i n'ha perdut dos. Quant al PSOE i al PP, s'han mantingut amb un i dos regidors, respectivament.

Britànic d'origen i a Mallorca des del 2010

Thomson va arribar a Mallorca el 2010, tot i que ja vivia a Espanya des del 2001. Muntà una acadèmia d'anglès al municipi del Pla on resideix des de fa 13 anys i durant la pandèmia va aprofitar per aprendre català: "La millor manera d'aprendre la llengua és parlant-la i fent feina per aconseguir-ho", ha explicat.

stats