Part Forana 17/12/2021

Els nins i les nines de Binissalem passen fred a l'escola

Les famílies del CEIP Pedra Viva es manifesten perquè fa dos anys que la calefacció no funciona

2 min
Famílies del CEIP Pedra Viva es manifesten davant l'ajuntament de Binissalem

L'alumnat del CEIP Pedra Viva de Binissalem fa dos anys que passa fred a l'escola. Ara, amb la mesura de mantenir les finestres obertes per seguretat covid, la situació s'ha agreujat i les famílies han arribat al límit. Per això, s'han manifestat aquest divendres davant l'Ajuntament del municipi, on han reclamat que es repari d'una vegada la calefacció del centre.

"No som Frozen" i "Volem calefacció a l'escola" són alguns dels missatges que s'han llegit a les pancartes que han fet els alumnes. Han estat ells mateixos que han entrat a l'Ajuntament per deixar els seus escrits al batle, Víctor Martí, que en aquell moment no era al consistori i no ha atès la petició dels manifestants, segons ha explicat Ana Paula Joos Gómez, presidenta de l'Associació de mares i pares d'alumnes (AFA).

En concret, són un total de 22 aules on no funciona la calefacció o no en tenen. De fet, el problema va més enllà, perquè en algunes classes és "impossible" abaixar la temperatura de la calefacció, que es troba al màxim, mentre que en altres està al mínim, segons Joos, que assegura haver comprovat la situació de primera mà. Mentrestant, l'alumnat s'ubica per torns lluny de les finestres obertes i a prop dels calefactors elèctrics individuals, insuficients per pal·liar el fred.

El reclam ha estat traslladat a la Conselleria d'Educació en repetides ocasions. Tot i això, des de l'Institut Balear d'Infraestructures i Serveis Educatius del Govern (IBISEC) asseguren als pares i mares que el manteniment del centre és competència municipal, la qual cosa reconeix el batle, malgrat que assegura que això és un problema estructural i se n'ha de fer càrrec la Conselleria, segons ha explicat Martí a l'ARA Balears.

En total, són 424 alumnes del CEIP Pedra Viva de Binissalem els que es veuen afectats per aquest problema en un centre que es va construir fa onze anys. A més, les aules de l'equip educatiu, com la sala de professors, tampoc tenen calefacció.

Per la seva banda, l'equip de govern i l'AFA mantenen una reunió mensual. En la darrera ocasió, el Consistori estava pendent de resposta de l'empresa encarregada dels aparells.

stats