Part Forana 16/12/2022

MÉS presenta tres esmenes de Calvià als PGE per valor de 40 milions d'euros

Proposen recuperar la finca de Rafalbeig, el fortí d'Illetes i impulsar el transport públic

1 min
El regidor de Més, Rafel Sedano, amb el senador Vicenç Vidal.

MÉS presentarà tres esmenes als pressupostos generals de l'Estat (PGE) relacionades amb Calvià per un valor total de 40 milions d’euros. Les propostes són recuperar la finca de Rafalbeig, crear un centre de memòria democràtica al fortí d'Illetes i desenvolupar el transport públic del municipi. Segons ha explicat l'agrupació municipal de MÉS en una nota de premsa, aquestes esmenes "són accions per augmentar la protecció del medi, impulsar la transició ecològica i potenciar la memòria democràtica".

Cal recordar que el mes d'octubre l'Ajuntament aprovà una moció de MÉS que demanava al Ministeri de Defensa cedir Rafalbeig a l'Ajuntament amb l'objectiu de protegir l'espai i incloure'l dins del Parc Natural de Ponent. Davant aquesta situació, el regidor de MÉS encarregat de Medi Ambient, Rafel Sedano, considera que "seria incomprensible que ara algun partit votàs diferent en el Senat per obediència a Madrid".

Política

Més esmenes

Cal destacar que MÉS ha presentat un total de sis esmenes als PGE per tal que el Ministeri de Defensa cedeixi als ajuntaments diverses propietats. El senador Vicenç Vidal demanarà que l'Estat retorni als seus municipis la casa d'Emili Darder (Palma), la finca de Rafalbeig (Calvià), el fortí d'Illetes (Calvià), la base naval (Sóller), el Polvorí (Inca) i les Residències (Eivissa).Totes les esmenes es tractaran en el debat dels PGE que es durà terme en el Senat entre els dies 20 i 22 de desembre.

stats