Part Forana 11/06/2022

Manacor es reivindica com la Vila del Llibre en català

La ciutat celebra aquest cap de setmana la primera edició d'aquest festival de literatura

ARA Balears
2 min
L'actor Toni Gomila i les autoritats en un dels actes de 'Manacor, Vila del Llibre'

Manacor es converteix aquests dies en la vila del llibre en català, gràcies a la celebració de la primera Vila del Llibre. Per això, els carrer s'han engalanat de lletres (literalment), cossiols i festa per acollir xerrades, presentacions de llibres, música i tallers per a grans i petits.

Així, aquest cap de setmana la ciutat acull més de setanta activitats en què les dones han pres el màxim protagonisme, amb la visita d'autores que van des de les sèniors més consagrades fins a les generacions més novelles. Noms com els de Maite Salord, Carme Riera i Empar Moliner es combinen en el programa amb els d’Anna Manso, que celebra a Manacor els seus primers cinquanta títols de literatura infantil i juvenil; Marta Orriols, Mar Bosch i Marta Vives: i amb el de les emergents Anna Gas, Pilar Codony i la manacorina Aina Fullana. Pel que fa a la poesia, també cal destacar la presència a Manacor d’Antonina Canyelles i Odile Arqué.

Per part seva, el batle de Manacor, Miquel Oliver, ha celebrat la trobada: "Don les gràcies a tots els veïns que col·laboren amb Manacor Vila del Llibre obrint ca seva, posant cossiols, deixant que pintem murals... N'estan orgullosos i ho deim, i es fa amb tota l'empenta i la naturalitat perquè serveixi com a punt d'inflexió i palanca de canvi. Gaudiu d'aquest programa perquè és impossible que us l'acabeu".

El festival també compta amb altres convidats de luxe vinguts de fora de Mallorca: d’una banda, Lluís Anton Baulenas participa en un debat amb Sebastià Alzamora; l’il·lustrador Oriol Malet farà una conferència a l’espai dedicat al còmic i Jordi Coca vindrà a presentar el seu monumental treball sobre el teatre de William Shakespeare.

Com no podia ser d’una altra manera, els espectacles de caire teatral i poètic tenen una importància cabdal a la vila i serviran per retre un homenatge molt especial a figures manacorines imprescindibles. Així, Maria Antònia Oliver tindrà un espai propi i aquest dissabte vespre hi haurà un concert dedicat a Antònia Vicens i un espectacle central dedicat a poetes de tot el territori dirigit per Joan Miquel Artigues.

Per altra banda, també es poden veure els carrers transformats gràcies a la intervenció de diferents artistes que fixen les seves obres en les parets urbanes en forma de pintures murals.

stats