Part Forana 22/01/2024

Manacor acompanyarà psicològicament les famílies de víctimes identificades a Son Coletes

El municipi acollirà aquest pròxim dijous 25 de gener una reunió amb les famílies per acompanyar-les psicològicament i emocionalment

Sebastià Vanrell
2 min
Homenatge republicà a Son Coletes

ManacorManacor fa una crida a totes les famílies que tenen alguna persona identificada arran de les exhumacions que s’han fet en tres fases successives iniciades el juliol de 2020 al cementeri de Son Coletes i que finalitzaren el mes d’abril passat, com també les famílies de les fosses de Son Carrió. La Institució Pública Antoni M. Alcover acollirà el pròxim dijous 25 de gener, a les 18 h, una trobada en què hi ha convocades les famílies de les víctimes identificades a Son Coletes, també aquelles que tenen familiars pendents de localitzar, a més de les que han vist frustrades les seves expectatives. 

L’Ajuntament de Manacor posa a disposició de les famílies aquest espai per dur a terme una trobada que s’emmarca en el programa d’acompanyament a les famílies de les víctimes trobades en l’excavació, exhumació i identificació dels cossos localitzats durant el IV Pla de Fosses del Govern de les Illes Balears. La psicòloga Anna Miñarro, responsable tècnica d’aquest programa, dirigirà aquesta reunió, que té per objectiu acompanyar i tractar els familiars de les víctimes identificades i les persones que tenen expectatives de trobar el cos del seu familiar en una excavació. 

Durant la sessió s’acompanyarà emocionalment aquestes persones amb l’objectiu d’ajudar a passar un dol, sovint llargament silenciat i no reconegut, o sí reconegut, però no passat, a més d'incorporar les expectatives dels familiars en el procés d’exhumació. 

El batle de Manacor, Miquel Oliver, posa l’accent en la importància d’aquest acompanyament emocional a les famílies "després d’anys de patiment individual i silenciat, en molts de casos". L’acompanyament emocional pot validar les emocions, experiències i dolor de les famílies que han hagut de viure amagant la seva història, a més de ser un reconeixement de la veritat i contribuir a la construcció de la memòria col·lectiva. "L’Ajuntament de Manacor vol continuar amb el suport a les tasques i campanyes de recerca i identificació de les víctimes del franquisme. És un deute que tenim amb ells i les seves famílies que durant més de 80 anys no han pogut ni trobar els represaliats, ni enterrar-los dignament", afegeix Oliver.

stats