Medi Ambient
Part Forana 28/12/2022

L'oposició denuncia que el batle demana al Govern un "tracte de favor" per a l'hotel de Formentor

Consideren que "no té molt de sentit" que l'Ajuntament aprofiti una reunió institucional per afavorir un particular

2 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, es reuní la setmana passada amb el batle de Pollença, Andrés Nevado.

PalmaL'oposició de Pollença s'alia per denunciar que el batle, Andrés Nevado, "hagi aprofitat" una reunió institucional amb el Govern, per demanar un "tracte de favor" per a l'hotel de Formentor. Junts Avançam, Alternativa i Podem consideren que "no té molt de sentit" que tant Nevado com el regidor d'Urbanisme, Tomeu Cifre, hagin demanat celeritat en l'elaboració de l'informe de Medi Ambient, ja que "es tracta d'un particular", argumenten.

Des de l'oposició reconeixen que "demanar, pressionar o exigir coses referents a les obres públiques d’un municipi seria una altra cosa", però retreuen que s'hagi fet amb el cas de l'hotel, ja que es tracta d'un projecte privat. "Segurament hi ha moltes obres particulars pendents de tramitar o pendents d’informes, però no és la funció de cap institució fer d’advocat d’una obra en concret", han sentenciat els tres partits en un comunicat.

Les declaracions han sorgit després que s'hagi sabut que el batle es va reunir la setmana passada amb la presidenta del Govern, Francina Armengol, per tractar diversos temes del municipi. Això no obstant, les tres agrupacions de l'oposició asseguren que "les reunions entre institucions són habituals i necessàries, sobretot per tractar temes relacionats amb la tasca pròpia de cada institució", però rebutgen que també s'hagi parlat d'accelerar els tràmits relacionats amb la polèmica obra.

Decret de paralització

A pesar del decret de paralització de les obres de demolició i reconstrucció de l’hotel Formentor per falta de permisos, les obres encara no s’han aturat. Des de l'oposició denuncien que dos mesos després del decret de batlia que obligava a aturar la reforma, el mateix Ajuntament encara no hagi aplicat les mesures establertes al document, entre elles: el precintes i les multes coercitives. Consideren que és un "tracte de favor absolut de l’Ajuntament cap a l’hotel", com ja han denunciat en nombroses ocasions

stats