Part Forana 08/09/2022

El grup organitzador lamenta la polèmica de la processó de la Beata

Argumenten que no tenien constància de l'entrega dels dos obsequis, fet que va forçar la presència policial, tot i que els dimonis afirmen que "fa anys que es fa així"

1 min
Les millors imatges de la processó de la Beata a Santa Margalida

PalmaEl grup organitzador de la Beata ha lamentat aquest dijous en un comunicat la polèmica sorgida en la processó de diumenge, després que la presència d'un cordó policial forçàs que la festa acabàs abans de la darrera trencadissa, enmig de crits de "fora, fora" per part d'alguns dels dimonis.

"El grup organitzador no tenia constància de l'entrega dels obsequis que havia de fer el dimoni gros a la Beata i el batle", sosté el comunicat. Aquest fet, "amb el consegüent rebombori que va ocasionar entre els dimonis", és el que va provocar la petició del cordó policial "amb l'objectiu d'evitar la possible incomoditat de la Beata".

Així i tot, des dels dimonis apunten que el desenvolupament de la festa, fins que hi va haver la presència policial, i inclosa l'entrega dels obsequis, "fa anys que es fa així". "La integritat física de la Beata és sagrada", destaquen. És per això que no comprenen algunes parts del comunicat de l'organització, que fins i tot qualifiquen de "despropòsit, no hi ha cap assumpció de culpa". "La majoria estan disconformes amb el comunicat", remarquen.

Instauració d'estatuts

L'organització de la Beata ha reclamat en el seu comunicat que s'instaurin uns estatuts per regular la processó, amb la vestimenta, el nombre màxim de participants i el grup de dimonis com a elements principals. "Els temps han canviat i és necessari adaptar-nos, mantenint l'essència de la processó més típica de Mallorca", assenyalen.

stats