UN ANY DE CANVI ALS MUNICIPIS
Part Forana 08/07/2016

La Gola torna a ‘volar’ per al turisme ornitològic

L’Ajuntament de Pollença fomenta el debat ciutadà a l’hora de decidir els grans projectes

M. Barceló
2 min

PollençaL’aprovació del pla de residus municipal, per incrementar la recollida selectiva, i la posada en marxa del Centre de Turisme Ornitològic de la Gola són els dos eixos en medi ambient que ha activat l’Ajuntament de Pollença aquest primer any de la legislatura 2015-2019. A aquestes dues iniciatives, s’hi ha d’afegir un seguit d’actuacions, en el marc del projecte de platges que ha de millorar la qualitat i la sostenibilitat, i que incorpora la naturalització de la platja artificial del Port.

Dotar l’administració local d’una major transparència i servei al ciutadà és una altra de les propostes programàtiques sobre la qual Junts per Pollença i Unió Mollera (grup de govern) estan treballant. La plana web municipal reflecteix l’activitat de l’equip gestor. S’ha contractat un servei de millora de la transparència per fer més pràctica la pàgina web com a eina informativa. En aquest primer any, també s’ha dotat de personal l’àrea de Participació Ciutadana, des de la qual s’han anat organitzant trobades veïnals per debatre projectes com el tancament al trànsit de la primera línia o el nou centre de salut.

En política social, s’han atesos casos de persones sense sostre i altres emergències com el proveïment d’aliments a famílies i persones necessitades. Aquelles en risc d’exclusió social han pogut beneficiar-se d’un servei de psicologia que s’ha habilitat amb el suport de l’IMAS. L’atenció a la dona té el seu espai i s’han organitzat xerrades informatives i de suport en el marc del programa ‘Genèrica’.

El taller de memòria per a persones majors s’ha pogut ampliar, gràcies a la contractació d’una psicòloga. Els departaments de Cultura i de Serveis Socials han col·laborat en el projecte de recollida d’ajudes als refugiats. D’altra banda, la contractació d’un director amb aptituds sociosanitàries a la residència mostra l’interès de donar un nou impuls al centre.

stats