Medi Ambient
Part Forana 25/05/2023

El futur parc natural de Ponent protegirà 417 hectàrees més

El Govern hi ha inclòs les zones del cap Andritxol i el cap del Llamp arran de les peticions de l'Ajuntament d'Andratx i el GOB

2 min
El Govern ha inclòs Cap Andritxol i Cap des Llamp al futur Parc Natural de Ponent.

PalmaLa Conselleria de Medi Ambient ha anunciat aquest dijous l'ampliació en 417 hectàrees terrestres del futur parc natural de la costa de Ponent de l’illa de Mallorca. Es tracta de la incorporació dels terrenys compresos en les Àrees Naturals d’Especial Interès (ANEI) del cap Andritxol i el cap del Llamp, dins els termes municipals d’Andratx i Calvià, tal com s'ha exposat a la resolució del conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, que s'ha publicat en el BOIB.

Aquest territori s'inclou a les 6.923 hectàrees de la proposta inicial i en suposen un total de 7.340, de les quals la majoria (5.840) són de superfície marina. D’aquesta manera, la Conselleria dona resposta a una petició, en el mateix sentit, aprovada en el ple de l’Ajuntament d’Andratx de dia 30 de març i que coincideix amb una petició idèntica del GOB recollida durant el procés participatiu iniciat el 15 de febrer quan es va publicar la resolució d’inici del procediment de declaració del parc natural.

Les dues noves àrees quedaran, doncs, incloses en el règim de protecció cautelar mentre s’inicia una nova fase de participació pública prèvia del procediment d’elaboració del Pla d’Ordenació dels Recursos Naturals (PORN) del futur parc natural. Aquesta resolució tornarà a passar el tràmit de participació pública prèvia, que es publicarà a través del portal web de transparència del Govern.

Entre els objectius de la declaració del parc natural, s’hi inclouen millorar les condicions ambientals de l’espai natural i la conservació de la biodiversitat, amb l’adopció de mesures dirigides al manteniment i restauració dels processos ecològics associats a la preservació de la diversitat genètica; promoure l’ús ordenat dels recursos naturals i culturals, i ordenar l’ús públic de manera que permeti el gaudi cultural, educatiu i recreatiu de l’espai sense comprometre la seva conservació.

stats