Part Forana 03/03/2022

El Consell presenta un catàleg web d'empreses i entitats d'economia social del Pla de Mallorca

L'objectiu és donar a conèixer les iniciatives de la comarca en aquest àmbit

ARA Balears
2 min
Presentacio del directori i cataleg ESS i DL Pla de Mallorca

PalmaEl Consell ha presentat aquest dijous el primer catàleg web i directori d'entitats d'economia social del Pla de Mallorca. L'objectiu és donar a conèixer les iniciatives de la comarca en aquest àmbit, segons informa la institució insular en una nota.

El directori reuneix 31 iniciatives d'economia social i solidària en els 14 municipis del Pla: cinc cooperatives de treball, quatre cooperatives agroalimentàries, 20 d'agroecologia i 2 del Tercer Sector Social. També té 72 iniciatives de desenvolupament local amb informació bàsica del sector. Per la seva banda, el catàleg web inclou informació detallada dels productes i serveis que ofereixen 44 empreses i iniciatives de la comarca del Pla i estarà en actualització constant. Tant el directori com el catàleg es poden consultar a la web del Mercat Social.

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca, Jaume Alzamora, ha recordat que fa uns mesos es va inaugurar un espai a Son Sardina per fomentar l'economia social i el desenvolupament local des de Palma , i ha remarcat la importància que es faci també a la Part Forana. Així mateix, ha manifestat que aquest directori i catàleg web suposa la divulgació de l'economia social i solidària "una economia més humana i més sostenible, que potencia el valor afegit social, ambiental i ètic de l'economia social".

Per la seva banda, el president del Mercat Social, Jordi López, ha explicat que aquests recursos tenen com a objectiu principal afavorir el coneixement i reconeixement públic de l'economia local, d'acord amb els principis de l'economia social i solidària. "És una economia que té valors i que genera llocs de feina i riquesa", ha apuntat.

El Consell recorda que aquest treball s'ha desenvolupat gràcies al projecte ESS Local que es va posar en marxa el 2021 per fomentar l'economia social i solitària i el desenvolupament local a Mallorca. El projecte ha estat impulsat i coordinat per l'associació Mercat Social amb el suport del Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, juntament amb la col·laboració de la Mancomunitat Pla de Mallorca i l'associació Pla de Mallorca XXI.

stats