Part Forana 11/06/2024

La batlessa de Santanyí adverteix que "aviat no hi haurà Caló del Moro"

No està en contra de la mobilització ciutadana impulsada des de les xarxes socials prevista per a diumenge que ve per protestar per la pressió humana

ARA Balears
2 min
El Caló des Moro, a Santanyí, l'estiu passat.

PalmaLa batlessa de Santanyí, Maria Pons, ha demanat aquest dilluns un "descans" per al paratge natural del Caló del Moro i l'Almonia a causa del procés de saturació turística que viuen les dues zones. "Aviat no hi haurà Caló del Moro, els costos per al municipi són elevadíssims i no tenim competències", ha lamentat Pons, per després criticar Demarcació de Costes per no prendre cartes en aquest assumpte. Encara més, ha afegit, Costes ha fet saber al Consistori que "no vol saber res ni ser responsable" d'aquesta situació. El tema ha estat abordat aquest dilluns al ple municipal, on la primera edil ha fet una crida: "Això que està patint tot el conjunt de l'Almonia és brutal; els veïns pateixen la pressió de milers de persones que passen cada dia per allà i aquest espai de bany, també".

Pons ha recalcat que no està en contra de la mobilització ciutadana impulsada des de les xarxes socials prevista per a diumenge que ve per protestar per la pressió humana sobre el Caló del Moro i que l'Ajuntament no posarà cap inconvenient a la concentració. La Policia Local de Santanyí, ha continuat la batlessa, té comprovat que, quan surt alguna notícia a la premsa, "es multiplica" l'afluència de gent, igual que passa amb les xarxes socials. "Si continuam així, aviat no hi haurà caló de l'erosió que s'està provocant", ha dit Pons, que ha demanat un ús responsable per part dels ciutadans dels espais i els entorns públics.

Mallorca Platja Tour convida la batlessa a la mobilització del dissabte

Per la seva banda, el col·lectiu Mallorca Platja Tour ha publicat un missatge a la xarxa X en què expressa que comparteix la preocupació de la batlessa per la massificació que pateix aquest indret, i assenyalen que per aquest motiu el varen triar per a la mobilització d'aquest diumenge a les 8.00 h (la segona que convoca el col·lectiu) com a símbol "d'un lloc on els residents ja no poden anar perquè sempre està sobresaturat de visitants".

"Els que hi assistirem som persones que estimam aquesta terra, no ha de patir gens que la nostra assistència pugui deixar cap empremta inadequada que pugui fer mal l'entorn", han manifestat. El col·lectiu ha conclòs el missatge convidant la batlessa a assistir a la mobilització.

stats