UN ANY DE CANVI ALS MUNICIPIS
Part Forana 08/07/2016

Atenció a famílies pobres i mesures per al civisme a Llubí

Al final, s’ha optat per la compra d’un solar en lloc de restaurar edificis i adaptar-los a la utilitat educativa

M. Barceló
2 min

LlubíEn assemblea oberta, els llubiners i llubineres han estat cridats a donar la seva opinió sobre la ubicació de la futura escoleta municipal i han pogut triar d’entre tres opcions plantejades per l’Ajuntament. Al final, s’ha optat per la compra d’un solar en lloc de restaurar edificis i adaptar-los a la utilitat educativa.

Llubí també s’ha obert al pressupost participatiu, al qual s’ha dedicat el romanent de l’any passat, devers 100.000 euros. S’ha escollit la conservació de camins, carrers i l’enllumenat públic com a prioritat en què invertir.

Com a mostra de transparè ncia, l’Ajuntament, que presideix Magdalena Perelló (MÉS), pretén informar de la gestió municipal a través d’un butlletí que es reparteix de manera semestral.

Dues línies marquen la gestió en matèria de serveis socials: el reforç escolar destinat als alumnes que necessiten millorar l’aprenentatge i les ajudes a famílies necessitades. “A més de col·laborar amb el Rebost de Càritas, amb aportacions mensuals, hem posat en marxa la targeta d’ajuda de 10 euros per persona i mes per als membres de famílies amb pocs recursos i que no tenen accés a productes bàsics”, explica la batlessa.

En temes de medi ambient, Llubí s’ha avançat a altres amb el servei del punt verd, obert a recollir uralita i pintures en una zona habilitada específicament per a aquest tipus de residus, que si no tenen un lloc de control on poder-se dipositar es tiren en molts indrets de foravila, recorda Perelló.

També s’ha avançat en la instal·lació de papereres que ofereixen diversos compartiments per a residus a reciclar: rebuig, paper, plàstic i orgànic. Cal destacar els dispensadors de bossetes per recollir excrements de cans que s’han instal·lat vora places i parcs, perquè la gent s’avesi a recollir-los i evitar que les zones d’esplai d’infants i gent major es degradin.

stats