Judicis
Part Forana 10/05/2023

Arxiven la causa per prevaricació contra l'exbatle i cinc regidors d'Andratx

La jutgessa considera que "no apareix degudament justificada la perpetració del delicte que ha donat motiu a la formació de la denúncia"

1 min
El batle d'Andratx, Antoni Mir.

PalmaLa justícia ha arxivat de manera provisional la causa contra l'exbatle d'Andratx i altres sis regidors, entre ells Ruth Mateu i Llorenç Suau, per pressumpta prevaricació administrativa. Així, aquest dimecres la titular del jutjat d'Instrucció número 3 de Palma ha decretat el sobreseïment provisional de la causa que motivar una moció de censura contra Mir.

En total van ser sis els edils investigats arran d'una denúncia del PP quan estava en l'oposició en el municipi davant els dubtes sobre procediments relacionats amb la contractació pública. A la sentència, la jutgessa considera que "no apareix degudament justificada la perpetració del delicte que ha donat motiu a la formació de la causa", encara que contra aquesta decisió es pot presentar un recurs de reforma o apel·lació.

En el moment de presentar la denúncia, l'alcaldessa d'Andratx, Estefanía Gonzalvo (PP), va explicar que com a partit es va fer un treball de fiscalització en procediments sobre "els quals tenien dubtes". Gonzalvo va explicar que no es va denunciar a persones sinó que es van posar alguns fets en coneixement de la Fiscalia, després de la qual cosa van ser citats a declarar.

stats