Part Forana 29/03/2022

Alcúdia utilitzarà més de nou milions d'euros del romanent per fer millores al municipi

És el poble amb més romanent més gran de tot Mallorca

2 min
Ajuntament d'Alcúdia./ ARXIU

PalmaAlcúdia ha aprovat en el ple d'aquest dimarts una modificació de crèdit de 9.106.236,36 del romanent per fer millores en el municipi. És el poble de Mallorca amb el romanent més gran, de 96.879.410,35 euros, i enguany en destinarà una partida a diversos projectes.

La quantitat més gran es destinarà a sis nous balnearis de la platja i a la pavimentació dels 22 accessos als arenals, que sumen un total de 5.323.113,08 euros. Un altre dels grans projectes és l'ampliació de l'escoleta de zero a tres anys, que costarà 1.005.021,02 euros.

A banda, també es preveu reformar el tanatori del cementeri (410.055,19 euros), la restauració torre del campanar (169.287,92 euros), l'adequació i millores al pavelló municipal (400.000 euros), la instal·lació de plaques solars a l'hort dels fassers (48.074,26 euros), l'expropiació d'una parcel·la situada devora la platja d'Alcúdia (183.554,57 euros) i l'asfaltat de carrers i camins rurals (1.065.031,81 euros), entre altres actuacions.

El Consistori es compromet a començar enguany amb tots aquests projectes: "Alguns ja poden arrancar ara perquè no molesten a la zona turística, com per exemple les actuacions en el cementeri o en els pavellons. Però n'hi ha d'altres que s'hauran de fer a principi d'octubre, com les intervencions a les platges o l'asfaltat de carrers", ha dit la regidora d'Economia, Juana Maria Bennasar.

La portaveu del PP d'Alcúdia, Josefina Linares, ha confessat estar "contenta" per les obres que el Consistori vol dur a terme, però ha demanat que "no passi el mateix que l'any passat", quan es va aprovar una partida per fer nou projectes però "no se'n va arribar a fer cap". Aquesta mateixa opinió la comparteix el portaveu de Podem, José Manuel Aranda. "Hi ha nou projectes que ja s'havien pressupostat en plens anteriors. El que fa el Consistori és presentar projectes no executats i que ja estaven aprovats en els pressuposts de l'any 2021", ha dit.

La batlessa d'Alcúdia, Bàrbara Rebassa, s'ha defensat. "Hi ha projectes que sí que estan fets. És cert que hi ha actuacions que havíem de fer l'any passat, però no hi va haver capacitat ni mans per dur a terme les licitacions", ha dit l'edil. Per altra banda, Aranda ha insistit que “si l'ajuntament no té capacitat per elaborar projectes que ho externalitzi”.

Moció de Podem Alcúdia en el pròxim ple

Podem Alcúdia ja ha avançat que en el pròxim ple, dia 7 d'abril, presentarà una moció de mesures fiscals amb l'objectiu de reduir impostos, com per exemple l'Impost sobre Béns Immobles (IBI), l'Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica i taxes de recollida de fems o serveis de bus escolar, entre d'altres. "Tenint en compte el superàvit que té l'ajuntament i la crisi econòmica, ara agreujada per la invasió de Rússia a Ucraïna, es podrien reduir els impostos per alleugerar els veïns, sobretot els que tenen menys poder adquisitiu". 

stats