Publicitat
Publicitat

Oceana aplaudeix la decisió de Govern de demanar l'ampliació del parc de Cabrera

"La iniciativa és una fita en la conservació marítima de les Balears", ha indicat en un comunicat el vicepresident de l'organització ecologista, Xavier Pastor

Oceana ha considerat avui com a positiva la decisió del Consell de Govern de sol·licitar a l'Estat que iniciï els tràmits per a l'ampliació del Parc Nacional de Cabrera.

"La iniciativa és una fita en la conservació marítima de les Balears", ha indicat en un comunicat el vicepresident de l'organització ecologista, Xavier Pastor.

El dirigent ecologista ha precisat que, si es dur a terme l'ampliació, Cabrera "podria convertir-se en el segon parc nacional més gran del Mediterrani després del d'Alonisos, a Grècia".

Així mateix, l'entitat ha presentat la seva pròpia proposta, que consisteix en l'ampliació de l'illa a 90.000 hectàrees, fet que suposaria, per Oceana, la protecció de fons de rodòfits i coral·ligen i zones per a cetacis i tonyina vermella.

Segons l'organització ecologista, la seva proposta es podria finançar recuperant la inversió de 5 milions que va realitzar l'Estat el 2011 "en lloc de desviar-la per a altres finalitats".

Segons Oceana, només el 17% de la mar balear està protegit, de manera que l'ampliació de Cabrera és, pels ecologistes, un "pas important".

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 21/01/2018

Consultar aquesta edició en PDF