El Govern activa un bus llançadora entre Sant Llorenç i Manacor

Durant dos dies, la Policia Nacional expedirà al poble nous DNI a la gent que l'hagi perdut

Que els damnificats puguin tornar a fer vida normal el més aviat possible és una de les prioritats de les diferents administracions públiques. En aquest sentit, s'estan aplicant diverses mesures per tal de facilitar la mobilitat a tota la gent que hagi perdut el seu vehicle particular arran de les inundacions.

A més de l'expedició de targetes de transport gratuïtes per un període de dos mesos, tràmit que s'ha de fer als respectius ajuntaments dels municipis afectats a partir de dia 22, el director general de Transport, Jaume Mateu, de la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat, ha anunciat que a partir de la matinada d'aquest dimecres (6.20 hores) sortirà el primer bus llançadora entre Sant Llorenç des Cardassar i Manacor, per facilitar la primera connexió ferroviària amb Palma.

A la capital del Llevant el bus llançadora tindrà tres punt d'aturada i de recollida de passatgers: al Molí d'en Polit (vora l'hospital comarcal), a la plaça de la Mora (estació de busos i de tren) i a la rambla del Rei en Jaume (vora la seu de la Policia Nacional). Es tracta de facilitar la connexió de Sant Llorenç amb la resta de Mallorca "una vegada que s'ha normalitzat ja el transport públic", però tenint en compte que molta gent s'ha quedat sense vehicle propi. El bus llançadora tindrà una freqüència de cada hora, des de les 6.20 fins a les 21 hores.

D'altra banda, l'Ajuntament llorencí ha informat que els dies 18 i 19 la Policia Nacional traslladarà a la casa consistorial un equip d'expedició del document nacional d'identitat per atendre els veïns i veïnes que l'hagin perdut per mor de la torrentada. L'horari en què s'atendrà al públic serà de 9 a 13 hores.